САЩ изпращат в Южна Корея изтребители Ф-22 за съвместни учения

  • 24 ноември 2017 11:19

  • 3545
  • 1
САЩ изпращат в Южна Корея изтребители Ф-22 за съвместни учения
© Gettyimages

САЩ ще изпратят изтребители Ф-22 "Раптор" (F-22 Raptor) в Южна Корея за участие в съвместни учения с южнокорейската армия, предаде Франс прес, като се позова на южнокорейски медии.

Шест самолета, базирани в японския архипелаг Окинава ще бъдат изпратени в Южна Корея на петдневни военни маневри, които започват на 4 декември, посочват медиите. Говорител на южнокорейските военновъздушни сили отказа да уточни колко изтребителя Ф-22 "Раптор" ще участват в ученията, а говорител на американските ВВС не пожела да коментира информацията.

В понеделник американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския съобщи, че САЩ са решили да върнат Северна Корея в черния си списък на държавите, подкрепящи тероризма, за да засилят натиска срещу нейната ядрена и балистична програма. В началото на октомври САЩ изпратиха от базата си на остров Гуам над Корейския полуостров два свръхзвукови тежки бомбардировача Б-1Б "Лансър" (B-1B Lancer) като демонстрация на сила пред Пхенян в рамките на първо нощно учение с участието на японската и южнокорейската бойна авиация.

В други маневри преди няколко седмици за първи път от 10 години участваха три американски самолетоносача и седем южнокорейски кораба, включително три ескадрени миноносци, припомня БТА.

Изтребителите Ф-22 "Раптор" са оборудвани с най-съвременни технологии "стелт", които правят самолета "невидим" за радарите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
USOFILI

2017.11.26 | 19:21

1
YE

Добави коментар

Водещи новини