Парламентът задължи енергийния министър да защити националния интерес по дело на ЕК срещу БЕХ

  • 24 ноември 2017 11:08

  • 1312
  • 1
Парламентът задължи енергийния министър да защити националния интерес по дело на ЕК срещу БЕХ
© Novini.bg

Парламентът задължи министъра на енергетиката да предприеме всички мерки в защита на националния интерес по дело на ЕК срещу страната, а ресорният вицепремиер да контролира дали министърът изпълнява решението. Това съобщи пред журналисти в парламента зам.-председателят на енергийната комисия Таско Ерменков.

По негово предложение и на колегата му Жельо Бойчев депутатите разгледаха казуса и обсъдиха какви действия да бъдат предприети за приключване на дело COMP/B1/AT.39849 - БЕХ Газ на закрито заседание. В мотивите на вносителите се посочва, че то е във връзка с дело на Европейската комисия срещу "Български енергиен холдинг" ЕАД, "Булгартрансгаз" ЕАД и "Булгаргаз" ЕАД за разследване на възможно нарушение на член от Договора за функциониране на ЕС, изразяващо се във възможна злоупотреба с господстващо положение на газовите пазари у нас.

Не се съгласихме да признаем вина, така че няма да произлязат никакви щети, категоричен беше Ерменков.Той подчерта, че от 179 депутати в залата 179 са подкрепили решението и това е доказателство, че, когато има политическа воля и интересът на държавата е на първо място, се постига консенсус.

Защитаваме национален интерес, защитаваме суверенитет и се опитваме да бъдем в полза на държавата, обясни зам.-председателят на енергийната комисия. Той уточни, че, докато няма окончателно решение, България има ходове и перспектива да не се допускат излишни разходи на финансови средства.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1312 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.25 | 05:42

1
Абе вие кого будалкате??? На всички ни е ясно че и по това дело ще ви осъдят,а после ще плащаме ние,освен това и малките деца вече знаят,че всички в тоя парламент сте слуги на чужди господари и мислите само за собствения си джоб,а националния интерес ви е нещо чуждо!

Добави коментар

Водещи новини