Седмокласничка от Бургас опита да се самоубие в училищна тоалетна

  • 24 ноември 2017 10:42

  • 26656
  • 2
Седмокласничка от Бургас опита да се самоубие в училищна тоалетна
© Pixabay

Седмокласничка опита да се отрови с ксанакс в тоалетната на бургаското СУ "Иван Вазов". Инцидентът е станал в голямото междучасие в сряда.

Момичето само е споделило със съученички какво е направило, а децата са извикали медицинската сестра, съобщи "Монитор".

Според признанията на тийнейджърката, тя изпила цяла опаковка от психотропното лекарство - общо 10 таблетки. Момичето е било откарано спешно в болница, където й направена промивка и в момента е добре, казаха от здравното заведение.

За инцидента е информиран регионалният инспекторат по образованието.

"Получих подробен доклад от директора на училището и становище от медицинската сестра, която допуска възможна симулация. Според медицинските лица, поведението на ученичката не е съответствало на погълната доза ксанакс. Но въпреки това са взети всички необходими мерки и момичето е отведено спешно в болница", заяви шефката на образователния инспекторат в Бургас Виолета Илиева.

От ръководството на училището отказаха да съобщят повече подробности за случая и за причините седмокласничката да посегне на живота си. Според нейни съученици тя е имала семейни проблеми и посещавала често училищния психолог.

Последвайте канала на

Десислава Станева
26656 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.26 | 23:30

2
Абе искала да се самоубива друг път...Надрусала се е и се е похвалила на приятелките...доста ученици се друсат с тоя ксанакс...той е с рецепта но си го намират от нета без такава,а това със самоубийството е било за пред лекари,учители и родители,за да се изкара жертва,а не нарком

2017.11.26 | 23:30

1
Не иска да плаща външният дълг на Тиквите.

Добави коментар

Водещи новини