Еврокомисарят по здравеопазването се обърна към противниците на ваксините

  • 23 ноември 2017 21:15

  • 2169
  • 4
Еврокомисарят по здравеопазването се обърна към противниците на ваксините
© pixabay.com (архив)

Европейският комисар по здравеопазването, литовецът Витенис Андриукайтис, изтъкна днес "моралната отговорност" на противниците на ваксините и ги прикани "да обиколят европейските гробища" и да "посетят деца, болни от детски паралич", предаде БТА, цитирайки АФП.

"Движенията против ваксините не знаят какво вършат, не знаят какво говорят", заяви Андриукайтис на пресконференция в Брюксел.
"Тази година едни млади родители погребаха детето си, което почина от едра шарка", каза той без да уточни. "Нека тези, които се обявяват против ваксините, да посетят това семейство, да отидат на гроба на детето им, за да разберат какво правят", добави Андриукайтис.

Всички тези движения срещу ваксинирането да обиколят европейските гробища, където са погребани хора, починали през 18-ти или в началото на 19-ти век. Толкова много младежи, толкова деца са умирали по онова време, понеже не е имало ваксини, каза комисарят, който е бивш лекар, и прикани противниците на ваксините да посетят деца, засегнати от детски паралич (полиомиелит).

"Тези движения ни връщат десетилетия назад, във времената на мракобесието, ако не и в каменната ера", добави той. "Страните членки са ратифицирали конвенцията за правата на детето и трябва да гарантират спазването им на най-високо равнище", припомни еврокомисарят. "Ако родителите на децата не разбират това, правителствата са тези, които ще трябва да поемат отговорността за защитата на тези деца и да отстояват правото им на живот", предупреди Андриукайтис.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2169 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Az

2017.11.24 | 15:42

4
"Тази година едни млади родители погребаха детето си, което почина от едра шарка", каза той без да уточни. обаче, Последните случаи на едра шарка са регистрирани през 1977 г., а през 1980 г. СЗО обявява окончателното унищожаване на вируса в природата. Така че или превода е гр
аман от мафиоти

2017.11.24 | 10:59

3
Евро комисаря да знае над 70 % от фармацефтиката е в ръцете на нагли наркомафиоти..Колкото повече и по трайно болни има толкова повече милиарди дневно крадат наркомафиотите от евросъюза подава река Дунав настръхнала
Внимание мед мафиоти крадат милиарди долари

2017.11.24 | 10:57

2
наскоро пристигна семейство от Литва тежко поразени от AIDS активни ваксинации ..Страшно бяха следени обемно с обсебващ облак тип сирииски масов убиец с диаметр до 19 метра.Пострадалото семейство се виждаше от космически снимки по облака около тях.
|АМАН от НАГЛИ МАФИОТИ

2017.11.24 | 10:54

1
Da se докладва какви спец ваксини с а ползвани от наглите престъпници от бялата за трайно нелечимо увреждане на стотици милиони вкл Столтенберг и Юнкер

Добави коментар

Водещи новини