Мароко ще се моли за дъжд

  • 23 ноември 2017 20:08

  • 2589
  • 0
Мароко ще се моли за дъжд
©

Сушата в Мароко, който е силно зависим от селскостопанския си сектор, принуди Крал Мохамед VI да издаде кралски декрет за отправянето на молитви за дъжд до Аллах по време на петъчните молитви из цялата страна, предава AFP.

„Водата е все по-малко. Трябва да копаем все по-надълбоко, за да достигаме до малки резервоари“, заяви Хусин Адердур, председател на Федерацията на производителите на мароканския регион Сус, в южната част на страната, цитиран от агенция Фокус.

Подобно на северните си иберийски съседи Португалия и Испания, Мароко преживява сериозна суша, като валежи не са падали от края на лятото.

Сушата засегна производството на селскостопанска продукция и това принуди 35-милионното население на страната да се обърне към вносни продукти.

Крал Мохамед VI, в официалната си роля на „пастир на вярващите“, призова за молитви във всички марокански джамии „с молба към Всемогъщия да разпростре благосклонните си дъждове над земята“, съобщиха от Министерството по Ислямските въпроси на Мароко, чрез съобщение.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2589 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини