Николай Нанков откри ремонтирания път Старчево - Кърналово - Първомай

  • 23 ноември 2017 18:26

  • 1401
  • 0
Николай Нанков откри ремонтирания път Старчево - Кърналово - Първомай
© Булфото (архив)

С настоящия път ще изнесем голяма част от тежкотоварния и лекотоварния трафик на всички преминаващи през ГКПП "Златарево-Ново село" в посока АМ "Струма" и София.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е по време на откриването на ремонтирания път III-1084 Старчево - Кърналово - Първомай. Министър Нанков обяви, че подобни пътища са в подкрепа на местните жители, местната икономика и безпрепятственото предвижване между България и Република Македония. По думите му откриването на този пътен участък е в контекста на подобряването на отношенията между двете страни. Той информира, че след една година ще бъдат пуснати в експлоатация нови 30 км от АМ "Струма", както и още други пътни участъци. Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е обеща през идващата пролет да бъде рехабилитиран и поне още един пътен участък в община Петрич.

Министърът на местното самоуправление на Република Македония Сухейл Фазлиу заяви, че трябва да има повече подобни пътища в Република Македония и България, за да бъде улеснен животът на гражданите на двете държави. По думите му Република Македония има много да учи от България, защото България е член на ЕС. Той обяви, че с министър Нанков се е договорил в скоро време да бъде подписан още един Меморандум за сработване, за да може институциите на двете страни да си сътрудничат още по-лесно и по-бързо.
Кметът на Община Петрич Димитър Бръчков благодари на правителството на Бойко Борисов и на министър Нанков за проявената далновидност да финансират този път, който е 13,5 км. Той обяви, че след десетки години в очакване 10 000 жители на територията на община Петрич имат възможността за безопасно пътуване по трасето от село Старчево до село Първомай. Той уточни, че пътят е напълно рехабилитиран.

Димитър Бръчков добави, че в развиващите се отношения между България и Република Македония, този път е поредният позитивен щрих. По думите му трасето се използва много от леки и тежкотоварни автомобили в двете посоки. Според кмета на Благоевград правителството трябва да инвестира в инфраструктура, защото това води до положителни икономически и демографски резултати.

Последвайте канала на

БТА
1401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини