Младен Маринов се срещна с директори на френски полицейски структури

  • 23 ноември 2017 18:14

  • 1003
  • 0
Младен Маринов се срещна с директори на френски полицейски структури
© МВР

Главният секретар на МВР Младен Маринов и придружаващите го директори на ГД "Национална полиция" , на ГД "Гранична полиция" и на СДВР се срещнаха с ръководители на различни полицейски структури във Франция.

Темите на разговорите на българските полицейски ръководители с френските им колеги бяха свързани с оценката и перспективите на двустранното сътрудничество, охраната на границите и борба с нелегалната миграция, борба с тероризма и превенция на радикализацията, съобщи пресцентърът на МВР. В разговора с генералния директор на Националната полиция префект Ерик Морван бе отчетено изграденото много добро експертно и оперативно взаимодействие между полицейските служби на България и Франция, както и ролята на акредитираните офицери за връзка в София и в Париж. Висшите полицейски ръководители на двете страни оцениха високото ниво на оперативното сътрудничество и изтъкнаха голямото значение на бързия и директен обмен на информация.

Посочено бе, че ежегодно се реализират успешни съвместни операции на територията на двете страни. Основните области на взаимодействие са борбата с мрежите за трафик на хора (особено с цел сексуална експлоатация), противодействието на трафика на наркотици, злоупотребите с кредитни и банкови карти, фалшифицирането на евро, борбата срещу киберпрестъпленията. Акценти на срещата бяха мерките за противодействие на тероризма и активизирането на обмена на информация, борбата срещу фалшифицирането на документи за самоличност. Младен Маринов и Ерик Морван разговаряха за възможността за споделяне на добри практики и опит между СОБТ и Групата за намеса на Националната полиция на Франция RAID. Българската делегация посети изложението на международното търговско изложение на системи за охрана и вътрешна сигурност МILIPOL.

На среща с директора на Централната дирекция на граничната полиция главен комисар Фернан Гонтие бяха обсъдени актуални въпроси, свързана с охраната на границите и противодействието на нелегалната миграция. Българските полицейски началници посетиха базата на елитния отряд за намеса на Националната полиция и разговаряха с ръководителя на отряда главен комисар Жан-Батист Дюлион, който представи работата, въоръжението и екипировката на служителите.

В Центъра по обществена сигурност се състоя срещата на директора на ГДНП главен комисар Христо Терзийски с Паскал Лал, директор на Централната дирекция по обществена сигурност - структура, която следи и за опазването на обществения ред и за трафика по пътищата. Тя разполага с единен център за обработка на нарушенията, който се намира в Рен. Сред акцентите в разговора на двамата ръководители бяха съвместните действия между полицията и армията в опазването на обществения ред при кризи, както и организацията на работата на Центъра. Терзийски и Лал обсъдиха и резултатите от предприетите във Франция мерки за предотвратяване на тежки пътни катастрофи и намаляване на жертвите. Главният секретар на МВР Младен Маринов се срещна и с главен комисар Софи Ат, директор на международното сътрудничество в МВР на Франция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1003 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини