Сотир Цацаров се срещна с ръководството на Синдиката на служителите на затворите

  • 23 ноември 2017 15:31

  • 891
  • 0
Сотир Цацаров се срещна с ръководството на Синдиката на служителите на затворите
© Булфото/Архив

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в се срещна с ръководството на Синдиката на служителите на затворите по тяхна молба /ССЗБ/, съобщиха от прокуратурата.

Цацаров и ръководството на ССЗБ са се обединили в становището си, че трябва да бъде установено по нормативен път съотношението между броя на лишените от свобода и броя на охраняващите ги надзиратели. Съотношението следвало да е съобразено с европейските стандарти и с конкретните условия за всеки затвор и затворническо общежитие, смятат те.

Главният прокурор е запознал синдиката с резултатите от проверката, извършена от прокуратурата в местата за лишаване от свобода на територията на страната от 2015 г. до настоящия момент, както и с препоръките, които са отправени до бившите вече министри на правосъдието Христо Иванов и Екатерина Захариева.

Те са били свързани с критичното съотношение на броя на надзирателите спрямо лишените от свобода, както и с наличието на незаети щатове за охранителния състав. На срещата е било изразено становище, че тези проблеми и досега не са преодолени.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
891 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини