73% от анкетирани от "Галъп" смятат, че Димитър Главчев е постъпил правилно, като е подал

  • 23 ноември 2017 14:43

  • 2145
  • 0
73% от анкетирани от "Галъп" смятат, че Димитър Главчев е постъпил правилно, като е подал
© Novini.bg

Седемдесет и три процента от анкетирани в сондаж на "Галъп интернешънъл" смятат, че бившият председател на парламента Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в е постъпил правилно, като е подал оставка, 16 на сто са на обратното мнение. Това показват данни от експресен сондаж, направен сред 802 души между 20 и 22 ноември чрез телефонно интервю и независим от външно финансиране.

Това мнозинство от близо три четвърти доказва, че намесата на Бойко Борисов и оставката на Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в, е предотвратила реален проблем за управляващата формация, коментират социолозите. Мнозинство от 60 на сто не одобрява действията на Димитър ГлавчевДимитър Главчев Димитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в с изгонването на Корнелия Нинова, 30 процента ги одобряват, а останалите се колебаят. Българите явно са възприели действията на доскорошния председател на НС като прекомерни, а и оценката, която самият Бойко Борисов им даде, също е повлияла на мненията, отбелязват от "Галъп".

54 процента се съгласяват с мнението, че с действията си Главчев всъщност е навредил именно на ГЕРБ и Борисов, 30 на сто се противопоставят на това мнение (главно привърженици на ГЕРБ), а останалите се колебаят. По всичко личи, че оставката действително е спестила сериозни последващи проблеми за управляващите, смятат анализаторите.

60 процента пък приемат мнението, че не е нормално председателят на парламента да гони председателя на опозицията. 33 процента не са против изгонването на лидера на опозицията - отново преди всичко привърженици на ГЕРБ. Механизмът на бързите оставки явно отново е помогнал за опазване на относителната стабилност и това личи и в данните от въпроса за евентуални нови предсрочни избори - мнозинство от 79 на сто казват, че предсрочни избори на този етап не са необходими, посочват социолозите.

39 процента одобряват избора на Цвета Караянчева за председател на Народното събрание, а 29 на сто са против. Привържениците на ГЕРБ преимуществено застават зад избора на Караянчева, но част от привържениците на БСП също й дават кредит на доверие, уточняват от "Галъп"

Последвайте канала на

БТА
2145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини