ГЕРБ: Анкетна комисия за санирането ще е загуба на време и ресурс

  • 23 ноември 2017 14:40

  • 1450
  • 1
ГЕРБ: Анкетна комисия за санирането ще е загуба на време и ресурс
© Novini.bg (архив)

ГЕРБ не подкрепя искането на БСП за създаване на временна парламентарна комисия, която да проучи изпълнението на националната програма за саниране. Това обяви на брифинг в Народното събрание депутатът от ГЕРБ Николай Сираков.

ГЕРБ няма да подкрепи такава комисия, за да се цени времето и ресурсът на народните представители, обясни той. Само преди няколко месеца имаше решение на парламента вследствие на разисквания по питане на депутати от БСП, припомниха от ГЕРБ и допълниха, че в резултат министърът на регионалното развитие е предоставил подробна информация по темата. Тази информация се намира в деловодството на Народното събрание, подчерта Сираков.

"Да четат. Деловодството е горе. Всичката информация, която ги интересува, е там", препоръча Даниела Савеклиева на депутатите от БСП. По думите й искането на БСП за временна комисия за санирането е "абсолютно недопустимо".

Според ГЕРБ програмата за саниране е изключително важна и е постигнала ефекти като намаляване на разходите на гражданите за отопление с между 40 и 60 процента, облагородяване облика на градовете, сдружаване на хората.

От ГЕРБ посочиха, че докато управляващите са изпълнявали програмата за саниране и хиляди хора са получили безвъзмездна помощ, от БСП са заливали с фалшиви новини - "че материалите били токсични, че щели да бъдат ипотекирани техните апартаменти, че държавата ще им ги вземе".

Програмата не е спряна, продължава да се изпълнява, заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова. "Към момента има над 850 завършени сгради, близо 600 са в процес на изпълнение. Останалите са в различен етап на договаряне на обществените поръчки. Средствата за сградите, които се изпълняват, са осигурени и ще бъдат финансирани от бюджета", посочи тя.

Бъдещето на програмата е в пряка зависимост от разработваната на жилищна стратегия, заяви Крумова. По думите й в момента жилищната стратегия се коментира на експертно ниво. Очаква се проектът на стратегията да е готов до края на годината, след което ще бъде подложен на обществено обсъждане.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1450 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.25 | 20:57

1
Дрън дрън страх ви е да не ви лъснат кражбите !!!!!!

Добави коментар

Водещи новини