Пернишките рекетьори заплашвали длъжник, че ще убият жена му и детето му

  • 23 ноември 2017 14:29

  • 17161
  • 0
Пернишките рекетьори заплашвали длъжник, че ще убият жена му и детето му
© Пресцентър МВР (архив)

Специализирана прокуратура и ГДБОП неутрализираха група рекетьори в Перник и Радомир Специализираната прокуратура повдигна обвинения на петима участници в организирана престъпна група за рекет, заплахи и нанасяне на телесни повреди на длъжници към кредитни институции в Перник и Радомир, съобщиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура.

Участниците са задържани на 21 ноември 2017 г. при специализирана операция на ГДБОП, Дирекция "Жандармерия" и Специализирана прокуратура със съдействието на Бюрото за защита на свидетели към главния прокурор.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от януари 2016 г. Ръководителят Марио Е. и участниците Любомир С., Марчо М., Павел Н. и Кирил П. изнудвали длъжници на суми от 200 до 52 000 лв. При най-малко забавяне на плащанията жертвите били заплашвани, че ще бъдат пребити, колите им - запалени, а къщите им - взривени.

Един от пострадалите е бил заплашен с насочен в главата пистолет, че ако не плаща лихвите, ще бъде убит не само той, но и жена му и детето му. Силовите събирачи на дългове сами налагали допълнителни лихви заради просрочия, за да се облагодетелстват. Част от жертвите им са били малтретирани физически. В хода на разследването са използвани СРС. Разпитани множество свидетели, част от които са дали показания пред съдия.

С постановления на прокурор от Специализираната прокуратура на петимата задържани е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Днес, 23 ноември 2017 г., в Специализирания наказателен съд бе внесено искане за налагане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" за всеки от тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
17161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини