Германската полиция залови наркодилър, въртял търговия в нета

  • 23 ноември 2017 12:26

  • 1388
  • 0
Германската полиция залови наркодилър, въртял търговия в нета
© gettyimages (архив)

Германската полиция е арестувала 29-годишен мъж, заподозрян в международна търговия с наркотици по интернет чрез анонимни уебсайтове, като пратките достигали по пощата до клиентите в Германия, предаде Ройтерс.

Според съобщение на федералната криминална полиция съвместната операция с холандските власти са били иззети 400 000 евро, 75 кила екстази, марихуана, кокаин, амфетамини и хероин от апартамент в Холандия, обитаван от заподозрения и неговата майка. Дилърът и съучастниците му под псевдонимите "Mr. Drug Commander" и "Drugs Squad" са получавали поръчки главно от Германия чрез уебсайтове като "Hansa Market" и "Dream Market".

Главният заподозрян е бил задържан на 9 ноември на влизане в Германия с намерението на разпрати 34 доставки с наркотици. Ден по-рано в баварския град Инголщат е бил арестуван мъж, поръчал марихуана и амфетамини. Холандските власти продължават да издирват други членове на бандата.

Германската полиция съобщи, че разследването е започнало през август. През октомври са били извършени първите шест ареста в Кобург, Бавария, което е довело до идентифицирането на други 12 купувачи.

Митническата служба в Германия съобщи през юли, че от началото на годината е конфискувала близо пет тона наркотици в северните пристанища на страната, което е три пъти повече от иззетото през цялата 2016 г., отбелязва Ройтерс.
 

Последвайте канала на

БТА
1388 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини