Скандал с трупа на прегазения Костадин, прокуратурата се самосезира

  • 23 ноември 2017 11:00

  • 9964
  • 2
Скандал с трупа на прегазения Костадин, прокуратурата се самосезира
© Getty Images/Guliver (архив)

Прокуратурата в Бургас се самосезира след публикувани материали в медии относно скандала с трупа на 16-годишния Костадин, който бе блъснат край Атия преди няколко дни. Близки на семейството заявиха, че са изнудвани да платят голяма сума, за да вземат трупа на детето от погребална агенция и да ползват услугите на определени адвокати.

След като бащата на загиналото дете пристигнал от чужбина да погребе сина си, се оказало, че тялото е транспортирано от моргата до конкретна погребална агенция, без родителите да са давали разрешение. От фирмата им поискали над 1300 лева за погребението и предложили на семейството да ги свържат с неправителствена организация, която да поеме съдебните дела, а после да им възстанови парите.

Прокуратурата ще извърши проверка как тялото на момчето се е озовало в траурната агенция и ще бъдат разпитани всички участници в този случай, съобщава БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9964 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мт Гонтан

2017.11.24 | 21:29

2
Във всички цивилизовани страни се процедира така. Има агенции които се занимават със всички детайли. От смъртния акт , до подготвянето на тялото. Всичко това се прави за да спестят на опечалените допълнителни грижи, защото в такива моменти на никой не му е да се разхожда по общини , доктори , морги , гробищен парк , гробокопачи , ковчег майстори и т.н. Хората на практика имат 2-3 дни докато погребат трупа. Да се отдадат на мъката ли или да търчат насам натам? Грешка е че не са дали съгласие преди това , и разрешение разбира се
Niky

2017.11.23 | 20:02

1
Ако не в България, къде другаде ще се случи такова нещо.

Добави коментар

Водещи новини