Служители на скандална фирма от САЩ измъчват арестуваните саудитски принцове?

  • 23 ноември 2017 10:31

  • 5269
  • 1
Служители на скандална фирма от САЩ измъчват арестуваните саудитски принцове?
© gettyimages (архив)

Част от арестуваните на 5 ноември саудитски принцове и бизнесмени са били бити и унижавани, написа британският в. Дейли мейл.

Аристократите и другите задържани са подлагани на физически и психически тормоз, за да си признаят по-бързо вината в корупция и процесът срещу тях да завърши във възможно най-кратки срокове. "Пред луксозния хотел в столицата на близкоизточната монархия Рияд има бронирани коли и засилени патрули на саудитската полиция и армия. Вътре обаче работят служители на частната американската компания Academi, която преди се казваше Blackwater", пише още лондонското издание.

Компанията е създадена през 1997 г. в САЩ. Blackwater стана скандално известна с убийството на 17 цивилни в Багдад през 2007 г. Заради трагедията фирмата си смени компанията.

Говорител на Academi отрече фирмата да работи в Саудитска Арабия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5269 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
вярно е

2017.11.29 | 09:29

1
Тази фирма има секретна база в гр.Мойок,Северна Каролина, където се обучава всякаква измет да стават убийци. Собственост е на един рейнджър-убиец с фамилия Принц,чийто баща е влиятелна личност във ФАЩ и е помогнал на масовия убиец Буш Младши да стане прецедент на ФАЩ.

Добави коментар

Водещи новини