Кой стои зад рекордната телефонна измама за над 100 000 лева?

  • 23 ноември 2017 08:52

  • 10050
  • 3
Кой стои зад рекордната телефонна измама за над 100 000 лева?
© Pixabay

Преди месец 73-годишен софиянец стана жертва на рекордна телефонна измама. Мъжът даде над 100 000 лева. Измамен е по най-успешната през последните няколко години схема – че се провежда полицейска акция.

Месец по-късно полицията е по следите на няколко души. Те са задържани докато мамят възрастна жена отново от София.

Но кой стои зад случая? Следите отвеждат в квартала на богатите в Горна Оряховица при Николай-Мечо и Сергей – Шингалото.

Това, което кара разследващите да смятат, че братовчедите са измамили и възрастния мъж, е мулето им. И в двата случая човекът е един и същ - Георги Георгиев, разказаха от Нова телевизия.

Все още обаче не са събрани достатъчно доказателства, за да бъдат обвинени Георги и Николай.

Много от хората, които живеят в квартала на богатите в Горна Оряховица, са уличени в телефонни измами, но продължават да действат.

Става дума за хора без официални доходи, но с имоти и коли за стотици хиляди левове.

Сергей Николов и преди е осъждан за телефонни измами. Преди година синът му - Светослав, беше отвлечен за откуп от трима криминално проявени от региона. Безработните баща и син живеят в къща в квартал “Калтинец”.

Братовчед му Мечо - също криминално проявен и осъждан за телефонни измами, наскоро забогатял и си купил още една къща в съседство.

Друг крупен телефонен измамник - Кольо Мишинито, се е сдобил с още два имота. Това е човекът, за когото се твърди, че е измислил схемата „полицейска акция”.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
10050 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.13 | 14:29

1
Изглежда всички ги знаят тези отрепки, с изключение на боко, цвъко, цацарун , фатмаците в полицията и корумпираните бирници.
еииии

2018.02.11 | 09:04

3
не се спря червен олигофрен,всичките тези простотии са плод на идиотската БКП с неините производни БСП и други!!!!!!!
Ку.рю

2017.12.13 | 14:29

2
И изброените ги знаят, ама си ги защитават. Нали те са ман-га-са-рян-ски-те тартори, дето им осигуряват стотици хиляди ман-гов-ски гласове не на кило, ами на тонове? Що да ги барат, да им се разваля и на тях схемата?

Добави коментар

Водещи новини