Евгений Дайнов: Хората като излязат на революция се организират така че да няма насилие

  • 23 ноември 2017 07:39

  • 2862
  • 3
Евгений Дайнов: Хората като излязат на революция се организират така че да няма насилие
©

У нас има култът към силата. В българската революция има само два насилствени момента - подпалването на Партийния дом и атаката срещу парламента. Хората като излязат на революция се организират така че да няма насилие. В повечето такива моменти полицаите ги няма никакви и хората са се научили да се пазят. Това каза политологът и писател проф. Евгений Дайнов в ефира на БТВ.

По думите му не бива да се влиза в спирала на насилие. „Започнеш ли го мащабно, ти не знаеш до къде ще стигне. За жалост преходите в Европа се свличат към диктатура. Това не е само български проблем“, подчерта той.

Относно политическите конфликти между БСП и ГЕРБ Дайнов заяви: „Има затишие между две бури. На хората не им мирише на избори. Защото хората не са надушили, че периодът не е мирен. БСП вкараха два гола, но тактически нямата капацитет да победят“.

Според политолога престъпна приватизация е глупост. „Тук има два пласта - първо да бъдат доунищожени остатъците от СДС и десните; другата цел е да се ударят Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за и Иво Прокопиев. Променя се Конституцията, за да се опраскат няколко човека. Това няма как да стане“.

„В душата на българския народ има и подлички и страхливи моменти. Те са свикнали типажи като Тодор Живков да го управляват“.

Относно изнесеното заседание на правителството в Македония Дайнов заяви: „Добре че се смени властта в Македония. Те се нормализираха след дълъг период на странно поведение и слава Богу“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2862 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.12.11 | 20:53

3
ФОСИЛ ЛИ БЕ ДА ГО ОПИШЕШ, ФОСИЛ ЛИ БЕ ДА ГО ЗАРОВИШ

2017.12.11 | 20:53

2
то и затова сме на тоя хал,докато някои скачаха и крещяха,тези които ги водеха и ги омайваха колко умна нация сме и добрричка,и колко ни отива да правим нежни революции/та тези омайници приватизираха държавата,и труда на милиони Българи.в историята няма такива понятия,неж

2017.11.26 | 17:11

1
По някога Дайнов си възвръща мъдростта.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини