Дипломат от Генералното консулство в Одрин се срещна с тримата задържани българи

  • 22 ноември 2017 17:43

  • 2060
  • 3
Дипломат от Генералното консулство в Одрин се срещна с тримата задържани българи
©

Завеждащият консулската служба в Генералното консулство на Република България в Одрин г-жа Мюзеян Узунова получи днес разрешение от Републиканската прокуратура в града и проведе свиждане с тримата задържани български граждани в затвора от закрит тип „F“ в град Одрин, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Срещата бе инициирана от Генералното консулство, преди да е постъпило заявление от гражданите, че желаят българското задгранично представителство да бъде уведомено за тяхното задържане. На срещата с консулския служител бе установено, че тримата граждани нямат здравословни проблеми. Декларират, че не е било упражнено физическо насилие върху тях в нито един етап от следствените действия. Проведена бе среща и с психолога в затвора, като никой от тримата български граждани не е потърсил съдействието му. Назначени са им служебни защитници. Преводач не са пожелали, тъй като владеят турски език.

Генералното консулство на Република България в Одрин е на разположение да съдейства, в рамките на компетенциите си, на роднини на задържаните за срещи и телефонни разговори. Обръщаме внимание, че поради естеството на обвинението, разрешението на Републиканска прокуратура-Одрин се съгласува с Анкара, поради което препоръчителен период за предприемане на постъпки е не по-малко от 14 дни преди датата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2060 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
възмутен 2

2017.11.22 | 23:34

3
да избяга в Сърбия. Освен че не настояваха от Сърбия да го върне в България за да го съдят, властите ни обещават на съседите членство в ЕС. Това е желанието на краварите за да няма Русия влияние над сърбите. Българските власти гледат да им угодят вместо да се съобразяват с инт
възмутен

2017.11.22 | 23:34

2
Във Турция ще съдят българските престъпници. Но в България турчин които при катастрофа уби български граждани, го пуснаха да избяга без да е съден. Корупцията в родината ни е на високо ниво. Цветан Василев крадеца престъпник които ограби пирамидата КТБ допуснаха да избяга
възмутен 3- продължение

2017.11.22 | 19:41

1
Това е желанието на краварите за да няма Русия влияние над сърбите. Българските власти гледат да им угодят вместо да се съобразяват с интересите на България.

Добави коментар

Водещи новини