Валери Симеонов инспектира полицейските приемни в ромските квартали на Пловдив и Асеновград

  • 22 ноември 2017 15:57

  • 795
  • 0
Валери Симеонов инспектира полицейските приемни в ромските квартали на Пловдив и Асеновград
© Булфото (архив)

Вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 инспектира строителството на полицейската приемна в ромската "Шекер махала" в Пловдив.

Той се запозна се и с работата на изнесения полицейски участък в кв. "Лозница" в Асеновград. За това на какъв етап е строителството той се информира лично от директора на строителната фирма и от кмета на район "Северен" Ральо Ралев, на чиято територия се намира обектът. Няма външни работи, които да са зависими от климатичните условия и очаквам обектът да бъде завършен до края на месеца, каза след огледа Симеонов. Вицепремиерът добави, че моделът с изнесените полицейски приемни в Пловдив и Асеновград ще се прилага навсякъде, където се появи напрежение. Като пример посочи, че съвсем скоро предстои откриването на аналогичен участък в циганската махала в Стара Загора, имало и заявки за Бургаско. Идеята е, добави Симеонов, да бъде ограничена битовата престъпност в критични места. Кметът Ральо Ралев каза, че около сградата ще бъдат оформени тротоари и два паркинга с общо 20 паркоместа. В момента акцентът е подземната инфраструктура с окабеляване, което да се използва в приемната.

Директорът на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков каза, че вървят конкурси за попълване на недокмоплекта в дирекцията, след което ще се искат и отделни щатни бройки за изнесената приемна в "Шекер махала". Той уточни, че последният конкурс е за 30 места за младши изпълнителски длъжности. Отделно вече в заключителен етап е конкурсът за осемте места за приемната в кв. "Лозница" в Асеновград, каза директорът. Илков е категоричен, че има ефект от приемната там, като на първо място посочи, че е много по-удобно както за гражданите, така и за колегите му.

Запитан как ще коментира трафика на турски граждани, преследвани за участие в опита за преврат, Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 отговори "има такъв трафик, който не е голям". По думите му трафикантите се подпомагат от "хора с по-ниски морални качества и то основно от Гранична полиция". Когато изкушенията са големи - има нарушаване на служебните задължения, има и влизане в схеми за трафик, коментира той. Симеонов добави, че патрулиращите двойки по границата на места не са по правилата - граничен полицай с войник, предаде БТА.

Относно задържаните в Одрин Симеонов каза, че България ще защити своите граждани, ако имат нужда от защита и риторично добави "Нали не очаквате вицепремиерът да тръгне да защитава престъпници или да се изказва в тяхна подкрепа?". Той добави, че голяма част от трафикантите от турска страна са българи, които не смеят да се приберат в България, защото ще бъдат арестувани.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
795 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини