Новият председател на ВАС Георги Чолаков встъпи на поста си (снимки)

  • 22 ноември 2017 14:07

  • 1287
  • 0
Новият председател на ВАС Георги Чолаков встъпи на поста си (снимки)
© Булфото

Новият председател на ВАС Георги Чолаков встъпи на поста си и се зарече да се бори за независимостта на всеки съдия, когато някой се опитва да я накърни.

Чолаков даде заявка, че няма да разделя съдиите от ВАС на две групи - тези, които го подкрепиха в кандидатурата му и тези, които не застанаха зад него. За мен е важно да сме единни, а независимостта и прозрачността стоят в основите на правораздаването, допълни той.

Чолаков се обяви още за развиване на системата за електронно правосъдие в административните съдилища.

Няма да успея нито за 100 дни, нито за първите години да се справя с всички предизвикателства, заяви още Чолаков по време на церемонията. Той получи от предшественика си Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски символичен ключ, с който да отвори вратата на доверието. Чолаков върна жеста на Колев като му подари златната значка на ВАС.

С това, с което не се справих, вероятно Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 ще успее, коментира Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски и подкрепи наследника си с тезата, че доверието е нещо, което следва да се пази. Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски оцени административното правосъдието в България като коментира, че то е на изключително високо равнище и изрази очакване Чолаков да продължи всичко направено до момента.

Главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в посъветва Чолаков да не се вслушва във вредния шум отстрани, защото той обезценявал работата на съдебната система. Обвинител номер 1 даде висока оценка на Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски и заяви, че се е справил с работата си. Той изрази убеденост, че новият председател на ВАС също ще успее в тази насока и затова му пожела кураж.

Правосъдният министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 заяви, че изграждането на правова държава е последователност от прилагането ценностите на правото, а според представляващия ВСС Боян Магдалинчев досегашният председател на съда Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски в голяма част е успял да се справи с трудните задачи и е свършил достойно работата си, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1287 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини