РДГ Кърджали призова собствениците на гори към незабавна сеч на дърветата, засегнати от вредители

  • 22 ноември 2017 13:52

  • 2948
  • 1
РДГ Кърджали призова собствениците на гори към незабавна сеч на дърветата, засегнати от вредители
© Pixabay

Регионалната дирекция по горите в Кърджали разпространи обръщение към всички собственици на гори в Кърджалийска и Хасковска област във връзка с влошеното здравословно състояние на иглолистните гори.

За да се ограничи опасността от разпространение на вредителите в горските територии и предотврати възникването на горски пожари, санитарните и принудителните сечи в засегнатите площи трябва да се провеждат незабавно, предупреди директорът на РДГ Кърджали инж. Юсеин Ефендиев, цитиран от БТА.

По думите му ненавременната сеч ще доведе до финансови загуби, до размножаването на вредителите по иглолистната дървесина, ще предизвика изсъхване и на други здрави насаждания.

Инж. Ефендиев уточни, че за да бъдат запазени здравите насаждения, извозването на повредената дървесина извън горските територии трябва да стане до март 2018 година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2948 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.24 | 15:55

1
Нямат грижа със сеченето-циганите си набавят дърва като си секат дървета-не ходят да си купуват дърва като нас. Аз видях циганин с брадва и дърва да излиза от гористи участъци и подадох сигнал и в С-я и в К-ли, но без резултат.

Добави коментар

Водещи новини