Арестуваха терорист при спецакция в Тбилиси

  • 22 ноември 2017 13:12

  • 1145
  • 0
Арестуваха терорист при спецакция в Тбилиси
© Getty Images/Guliver (архив)

Член на терористична организация е арестуван днес при специална операция в Тбилиси, съобщи Службата за държавна сигурност на Грузия, цитирана от ТАСС.

Силите за сигурност продължават усилията за залавяне и на останалите терористи от групата, които "по предварителни данни не са граждани на Грузия". Разследват се и престъпните контакти на тези лица, включително извън Грузия, се казва в съобщение на ведомството.

Един боец от специалните сили е убит, информира "Лента". Онлайн изданието предоставя линк към качени в ЮТюб кадри от мястото на бойните действия в грузинската столица. Според други медии боецът е тежко ранен и откаран в реанимация.

Заподозрените се барикадирали в жилищен блок. Силите на реда евакуирали жителите, блокирали сградата и започнали операцията още през нощта.

По данни от сайта Грузия Онлайн тази сутрин от блока се чула експлозия, а от прозорците на един апартамент започнал да излиза дим.

Цяла нощ се чували взривове на гранати и изстрели. За две мощни експлозии съобщи руската телевизия Спутник. Един от терористите склонил да се предаде, а останалите отказали, започнали да стрелят с автомати и да хвърлят гранати, обясняват изданията, цитирани от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1145 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини