Самолет, издирващ изчезналата аржентинска подводница, откри неизвестен обект с топлинен радар

  • 22 ноември 2017 10:18

  • 21948
  • 0
Самолет, издирващ изчезналата аржентинска подводница, откри неизвестен обект с топлинен радар
© Getty Images/Guliver (архив)

Самолет от военноморските сили на САЩ, участващ в издирването на изчезналата аржентинска подводница "Сан Хуан", откри на океанското дъно неизвестен обект, излъчващ топлина. Това съобщиха във вторник местни медии, цитирани от ДПА и ТАСС.

Показанията на топлопеленгатора може би сочат наличие на метален обект на дълбочина 70 метра и на разстояние 300 км от бреговете на аржентинската провинция Чубут. Към мястото са насочени спасителни кораби и самолети, допълва БТА.

Връзката с дизелово-електрическата подводница с 44-членен екипаж бе изгубена на 15 ноември. В започналата на другия ден спасително-издирвателна операция участват близо 4000 души с над десет кораби и самолети от Аржентина, САЩ, Великобритания, Чили и Бразилия.

Говорител на аржентинските военноморски сили заяви, че не са изгубени надеждите екипажът да бъде спасен, но операцията наближава критична точка поради опасността от недостиг на кислород в подводницата. Днес времето в района ще е по-добро и това може да улесни издирването, добави той.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
21948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини