Георги Чолаков поема поста председател на ВАС

  • 22 ноември 2017 10:07

  • 1401
  • 0
Георги Чолаков поема поста председател на ВАС
© Булфото

Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 ще встъпи днес като председател на Върховния административен съд. Това ще стане на официална церемония, на която златен почетен знак за изключителни заслуги ще получи предшественикът му Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски.

Чолаков е избор и на настоящия, и на предишния състав на Висшия съдебен съвет. Той беше номиниран от отиващия си Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски и в предишното издание на Съвета получи подкрепата на 20 от съдебните кадровици.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отказа да финализира избора. Според държавния глава, било редно, за да е легитимен да бъде потвърден от новия състав на Съвета, защото с него ще работи. Така и стана, а подкрепата за Чолаков отново беше 20 души "за".

Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 обеща да се съобразява със съдии от ВАС, част от които го подкрепиха публично. Обеща и да промени стила на управление на Колев, който бил на моменти авторитарен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини