Бивш посланик в Скопие: С добронамереност и последователност ще променим отношенията ни с Македония

  • 22 ноември 2017 08:49

  • 1546
  • 1
Бивш посланик в Скопие: С добронамереност и последователност ще променим отношенията ни с Македония
© БНТ

В момента е пълно с надежди, че ще има промяна в отношенията ни с Македония. Преди половин година едва ли бих бил убеден в един положителен резултат. Това каза в сутрешния блок на БНТ бившият посланик в Скопие проф. Ангел Димитров.

Трябва да сме убедени, че с добронамереност и последователност ще премахнем трупаните през последните десетилетия пречки, добави той.

Македонският премиер Зоран Заев е прагматик и очевидно е убедил част от обществото, особено младите, че е необходимо да бъдат направени стъпки за излизане от изолацията. Заради това Заев може да получи удари отвсякъде, включително от онова крило в собствената си партия, което не иска да се разделя със старите митове, каза бившият посланик в Скопие.

Българската политика в момента е изключително правилна, когато поставя по време на председателството на Съвета на Европейския съюз идеята за евроинтеграцията на Западните Балкани. По този начин Европейският съюз може да компенсира отделянето на Великобритания. Важно е и че по този начин България може да защити експертизата си за Западните Балкани, каза още проф. Ангел Димитров.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1546 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дан Колофф

2017.11.22 | 16:06

1
Отношенията с Македония ще се променят при твърда позиция и реакция за всяка конкретна провокация. Страх ги е от наше вето в ЕС. Това да го използваме безжалостно, както гърците. Или влизат в пътя, или - Европа през крив макарон!

Добави коментар

Водещи новини