Болницата в Ботевград стряска с лошата си материална база

  • 22 ноември 2017 08:40

  • 4056
  • 2
Болницата в Ботевград стряска с лошата си материална база
©

Пациенти от Ботевград са шокирани от лошата материална база на болницата в Ботевград. Персоналът определя многопрофилната болницата в града като болница за бедни. Лечебното заведение е единствено на територията на общините Ботевград и Правец. Но понеже София е на 60 км, всеки, който може да си позволи, се лекува в столицата.

Според директора на болницата д-р Красимир Крушев в лечебното заведение има много добри специалисти. „Доброто ниво не е външният вид на болницата. Сградата и креватите не правят болницата. Болницата я правят медицинските специалисти”, коментира д-р Крушев пред БТВ.

По думите през април догодина ще бъде направен пълен ремонт на стаите, които са в лошо състояние. Догодина ще бъде ремонтиран и течащият покрив на болницата с пари от бюджета на общината. Според д-р Кушев състоянието на сградата е най-лесно решимият проблем на болници като тази в Ботевград. По думите му по-голям е проблемът с липсата на акушерки и медицински сестри в лечебното заведение. „Заплатата на една медицинска сестра е 850 лева, което не е малко, но не им се работи“, каза още директорът.


 


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4056 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Трибунал

2017.11.22 | 18:58

2
До къде ни докара Драгалевският Велик Крадец със своята Хвърковата и крадлива чета !!!!? Дай Боже да го стигне съдбата на кукумявката Константинова!
Румен

2017.11.22 | 18:57

1
Болницата се прави и от външния вид и от битовите условия.Как да повярваш че ще бъдеш обслужен от добри специалисти като виждаш една рушаща се сграда.Ако можеш ще идеш в София или Турция.

Добави коментар

Водещи новини