МОН погва школата с голям брой задочни ученици

  • 22 ноември 2017 08:29

  • 2337
  • 2
МОН погва школата с голям брой задочни ученици
© Нова телевизия

МОН погва школата с голям брой задочни ученици и обучаващи се в самостоятелна форма.

Това стана ясно от думите на просветния министър Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

„Разпоредил съм проверка на всички училища, където има записани голям брой ученици в задочна и самостоятелна форма. Проблемните ни училища са определен брой. Те не са всички. Това са училищата, в които има концентрирани деца от уязвими групи и професионалните гимназии - предимно в малките населени места”, допълни министърът на образованието в студиото на „Здравей, България“.

Изказването е по повод училището в Бяла и случая с източване на държавни пари чрез ученици фантоми.

Вече тече прокурорска проверка, като е отстранен училищния директор.

„В случая определено става въпрос за закононарушение и за престъпление предвид и образуваното производство от Окръжната прокуратура в Русе. Имаме финансовия аспект, но това не е най-притеснителното. По-притеснителното е, че имаме голям брой деца, които не са ефективно включени в образователната система”, допълни още министърът на образованието.

Министерството може да пресече тази практика с по-засилен контрол и със стимули да се задържа всяко едно дете. Сформирани са мобилни групи и се реагира на всеки един сигнал, уточни Вълчев.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
2337 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
деМОН

2017.11.22 | 09:59

1
МОН е вековна руска шпионска централа! Изучава се измислицата славяни за възпитаване на проруско предателско самосъзнание!
ГАВРА!

2017.11.22 | 10:44

2
МОН налагат изучаване на руския и съвеЦкия прочит на историята! Не се изучава славната история на множеството български държави в Европа и Азия и ХИЛЯДОЛЕТНАТА БЪЛГАРСКА цивилизация!

Добави коментар

Водещи новини