Надежда Нейнски: Задържаните българи в Одрин все още нямат обвинения

  • 22 ноември 2017 07:37

  • 3916
  • 4
Надежда Нейнски: Задържаните българи в Одрин все още нямат обвинения
©

Турските власти не са обвързани със срок, в който да уведомят дипломатическото ни представителство за задържаните българи в Одрин. Това е причината ние да сме уведомени за случая вчера. В момента българите се намират в затвор от закрит тип в Одрин. Това каза посланикът ни в Турция Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. в ефира на БТВ.

Тя уточни, че на този етап тече досъдебно разследване. „Не се знае кога ще бъде насрочено заседанието. Обвинението е в нарушаване на закона, който гласи трафик на мигранти и съзнателно подпомагане на престъпна организация. На този етап няма обвинение“.

„Знаем техните имена, но не можем да ги оповестим. Не знаем дали са двойни граждани. Не са се свързали с нас за адвокат. Турция винаги назначават служебен адвокат“, каза още Нейнски.

Журналистът Илхан Андай също коментира случая със задържаните българи за трафик на гюленисти. „Важното оттук нататък е какво ще кажат по време на разпитите тези шестима задържани. По всяка вероятност те ще отричат, че са започнали действия по прехвърляне на нелегални мигранти от Турция. Много е странно са се озовали в един микробус заедно с децата си в един район, в който всички трафиканти са се насочили. Явно вече няма компрометирани участъци по границата ни затова се събират на това интересно място в Турция, където се пресичат границите на България, Турция и Гърция край река Марица. След това с лодки тръгват към село Генералово. Става все по-трудно да се стигне в България. Гюленистите използват този канал, за да стигнат до Европа.“, посочи той.

Андай припомни случай от февруари месец, когато в Одрин отново бяха арестувани 15 души от които 6-а българи. „Те все още са в ареста. Те бяха успели да прекарат 56 гюленисти. Каналджиите са използвали дипломатически коли на Катар и Саудитска Арабия. Целта на всички е била Западна Европа и по-конкретно Турция“.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3916 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.05.07 | 11:44

4
глупав и развален мъж-ШОФЬОР и ЖУРНАЛИСТ........... целта на всички им била Западна Европа по-конкретно-Турция .АБЕ ГЛУПАК , ТЕ ИСКАТ ДА БЯГАТ ОТ ТУРЦИЯ .
AC DC

2018.05.07 | 11:44

3
Тая коза бездомна, пак ще се оклепе и ще страдат българи. КОЙ и позволи да се занимава с неща извън възможностите и.
помакиня

2018.05.07 | 11:44

2
Госпот да те........"поживи"! Ти знаеш защо.
мж

2018.05.07 | 11:44

1
овца

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини