След поредна смърт на пътя АПИ се сети да строи надлез край Атия

  • 22 ноември 2017 06:24

  • 3880
  • 1
След поредна смърт на пътя АПИ се сети да строи надлез край Атия
©

След поредна смърт на пътя държавата се сети да обезопасява участък, за който от години се знае, че е изключително опасен. Активността на пътната агенция обаче дойде едва след протест на местните хора, които вчера сутринта блокираха отсечката, след като ден по-рано на пешеходната пътека бе блъснат 16-годишен ученик.

Следобед за Атия замина шефът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Дончо Атанасов и на среща с хората обеща, че ще бъдат изградени и пасарелка, и кръгово движение. "Ще направим всичко възможно да лятото тук да има пасарелка. Още днес на мястото ще пристигнат техническите експерти на АПИ, за да изготвят проекта. Ще направим първо пасарелката, а веднага след това и кръговото. Поемаме категоричен ангажимент", заяви Атанасов пред хората.

В официалното съобщение на пътната агенция обаче нещата бяха представени малко по-различно. "В максимално кратък срок ще бъде проектиран и изграден пешеходен надлез, който ще бъде с асансьор и всичко необходимо за безопасното преминаване на гражданите. Успоредно с това ще се направи пътен одит и ще се прецени необходимостта от изграждането на кръгово движение", написаха оттам.

Като временна мярка започва поставянето на т.нар. шумяща маркировка, която трябва да предупреждава шофьорите да намалят скоростта. Строителството на пасарелки досега показва един и същ проблем - те не се ползват, а хората продължават да притичват през шосетата.

Реакцията на институциите по традиция е след дъжд качулка. Освен смъртта на 16-годишния младеж, на същото място са загинали поне още 15 души през последните години, разказаха местните хора.

Кметът на Атия Ренета Стоева разказа, че е писала множество писма до различни институции, но без особена полза. В района има стационарна камера на КАТ, но тя не спира бясното каране. Освен това местните се съмняват, че устройството изобщо работи.

И в понеделник продължи черната серия от ударени на пътеки пешеходци в Бургас. Само за ден двама души са били блъснати. Те са се отървали само с наранявания. За едно денонощие при пътни инциденти в страната са загинали четирима души, сочи статистиката на МВР. Ранените са 25. Трима от пострадалите са с опасност за живота. Само в София са регистрирани 172 леки и 9 тежки катастрофи. 21 са тежките произшествия в цялата страна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3880 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЗАПОМНЕТЕ!

2017.11.25 | 13:23

1
НАЗАД ПЪТ НЯМА! ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ ! МЙДАНЪТ ще бъде пред НДК! По време на председателството ! Гответе се ! Поне 6000 сопи! Колкото са били Опълченците на Шипка! НАЗАД ПЪТ НЯМА! ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ

Добави коментар

Водещи новини