Испания е настанила в затвор близо 500 новопристигнали мигранти

  • 21 ноември 2017 21:41

  • 4454
  • 2
Испания е настанила в затвор близо 500 новопристигнали мигранти
© Getty Images/Guliver

Испания е настанила в затвор близо 500 новопристигнали мигранти, което предизвика остри критики от страна на правозащитни организации, предаде AFP, цитирани от агенция Фокус.

По данни на вътрешното министерство, близо 1000 мигранти, повечето от които алжирци, са достигнали испанските брегове от миналия четвъртък насам на борда на лодки през Средиземно. Половината от тях са били прихванати от кораби на испанската брегова охрана в района на Мурсия. Те са били отведени в новоизграден затвор в Арчидона, близо до Малага, който все още не е пуснат в експлоатация.

Испанското правителство защити решението си да държи мигрантите в затвора, като се аргументира с липсата на места в центровете за настаняване на мигранти. „Смятаме, че е по-добре мигрантите да бъдат държани в центрове, разполагащи със санитарни възли, душове, топла вода, отопление, легла, спортни зони, вместо да ги държим в палаткови лагери като в някои други държави“, каза испанския вътрешен министър Хуан Игнасио Зойдо.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4454 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.04.26 | 22:21

2
браво така се прави и после обратно в смрадливия арабски шит...
Алекс

2018.04.26 | 22:21

1
Лоши испанци! Държат хора щурмуващи държавната и европейска граница в затвори, а в същото време има толкова свободни петзвездни хотели.

Добави коментар

Водещи новини