Обвиниха в сексуален тормоз легендарен американски конгресмен

  • 21 ноември 2017 20:28

  • 2571
  • 3
Обвиниха в сексуален тормоз легендарен американски конгресмен
© gettyimages (архив)

Конгресмен Джон Кониърс, легендарна фигура на американските демократи и най-възрастният член на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ, години наред е упражнявал сексуален тормоз над свои сътруднички, предаде АФП, като се позова на твърдения, публикувани от сайта Бъзфийд (Buzzfeed).

88-годишният Кониърс е представител на Детройт в долната камара на Конгреса от 1965 г. Според Бъзфийд през 2015 г. той е платил 27 000 долара на бивша своя парламентарна сътрудничка, която го обвинила, че я е уволнил, понеже отхвърлила сексуалните му предложения. В замяна жената подписала споразумение за конфиденциалност. Сайтът не разкрива името й.

Бъзфийд се е сдобил с декларации под клетва на бивши сътрудници и сътруднички на Джон Кониърс, подписани през 2014 г., в които те описват как е правел сексуални предложения на жените, работили за него, и дори си позволявал да ги опипва. Според свидетелствата конгресменът често искал от една от тях да спи в една и съща хотелска стая с него, когато били в командировка. Той имал обичая също да води със себе си любовници на издръжка на парламентарното му бюро.

Без да назове Кониърс, председателят на Камарата на представителите - републиканецът Пол Райън - окачестви разкритията като крайно смущаващи. Той повтори, че са в ход реформи за недопускане на сексуални посегателства в Конгреса и за подобряване на вътрешната система, даваща възможност на служителите да съобщават за подобни деяния. Сегашната процедура е продължителна и налага поверителност на страните, отбелязва АФП.

Видна фигура на борбата за граждански права на чернокожите, Кониърс е най-високопоставеният демократ в комисията по правните въпроси в Камарата на представителите. Той каза пред АП, че не сключвал никакви споразумения по жалби за сексуален тормоз с никой член на екипа си. Не зная нищо за каквито и да било твърдения за неуместно докосване, подчерта Кониърс и увери, че е научил за цялата история едва преди часове.

Последвайте канала на

БТА
2571 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
леле мале

2017.11.24 | 00:42

3
Бате Байко няма да докосне и с пръст Крокодил Каратанчева ! По скоро ще опъне Цецка Цачева !
В САЩ няма тън-мън!

2017.11.24 | 00:37

2
У нас Сесил Каратанчева се оплаква от сексуален тормоз на педофила Борисов, но той е под закрилата на Цацаратурата!
CNN -Fake News

2017.11.22 | 00:08

1
Yeees! Yeees!

Добави коментар

Водещи новини