Съветът по съдебната реформа е с консенсус за промените в Наказателния кодекс

  • 21 ноември 2017 19:44

  • 1133
  • 0
Съветът по съдебната реформа е с консенсус за промените в Наказателния кодекс
©

Предложенията за изменения в Наказателния кодекс, които засягат разследването на корупционни престъпления, да бъдат внесени в Министерския съвет в максимално кратки срокове.

Около това становище след продължителен дебат се обединиха участниците в извънредното заседание на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Заседанието е било свикано днес от министъра на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23. Промените идват след препоръката на Европейската комисия от януари т.г. да се подобри наказателното преследване на корупцията, се посочва в съобщението. До края на годината Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба срещу насилието над жени и домашното насилие, наричана още Истанбулска конвенция, трябва да бъде ратифицирана, е решил още съветът.

Експертите са постигнали и съгласие, че до приемането на нов закон, регламентиращ дейността и заплащането на вещите лица, ще бъдат приети изменения в Наредбата за изменение и допълнение на Наредба 2 за вписването, квалификацията и възнагражденията на вещите лица.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1133 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини