Цвета Караянчева се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни

  • 21 ноември 2017 17:07

  • 1317
  • 4
Цвета Караянчева се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни
© Народното събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на се срещна с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, който е на посещение в България. Това съобщиха от пресцентъра на Народното събрание.

„Оценявам високо Вашата визита броени дни преди началото на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Посещението Ви днес – в Деня на християнското семейство, е и символично, защото Европейският съюз е нашият общ дом”, каза Караянчева. Тя коментира, че нашите деди са оставили на децата ни богато културно-историческо наследство.

Председателят на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент заяви, че сътрудничеството между Европейския парламент и националните парламенти е от ключово значение. Винаги съм подчертавал, че отношенията с националните парламенти са изключително важни, защото така ние чуваме гласа на европейските граждани. Аз смятам, че е много важно между нас да има активен диалог, защото това е от съществено значение за бъдещето на Европа. В Деня на християнското семейство трябва да знаем къде отиваме, трябва да познаваме и нашето минало, подчерта Таяни.

Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на отбеляза важната роля на отношенията между българския и Европейския парламент. Ние трябва да работим заедно, защото представляваме нашите граждани и трябва да защитаваме техните интереси, допълни още тя.
По думите й страната ни приема председателството като важна национална задача, която може да представи България като подготвен и коректен посредник в предстоящите дебати за бъдещето на Съюза.

Във Ваше лице ние виждаме естествен партньор в стремежа ни да проведем успешно парламентарното измерение на българското председателство, допълни председателят на българския парламент. Общо бе мнението, че настоящото посещение в София ще допринесе за по-нататъшно сближаване на българския и Европейския парламент и ще задълбочи ползотворното сътрудничество между двете институции по време на нашето председателство.

Председателят на парламента Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на подари на Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент копие на парламентарния звънец.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1317 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.11.22 | 07:51

4
Като я знаем с какъв ограничен интелект е какво ли са си говорили ???????

2017.11.22 | 07:51

3
Скоро няма да му стане пат......
сигурно

2017.11.22 | 07:51

2
му е казала че, Пекин се намира във Виетнам.
опорна точка

2017.11.22 | 07:51

1
Да се внушава:" Цвета е проста"! По остро, по остро!!

Добави коментар

Водещи новини