СДВР на лов за футболни хулигани в клас

  • 21 ноември 2017 14:19

  • 2093
  • 1
СДВР на лов за футболни хулигани в клас
© Булфото (архив)

Акция “футболно хулиганство” вече тече в някои столични училища, като инспектори от СДВР водят обучения на учители и ученици свързани с различните спортни мероприятия.

Една от целите е повишаване нивото на информираност на школските ръководства, педагогическия и непедагогически персонал за индентифициране на „футболните хулигани“ сред непълнолетните ученици. От друга страна усилията са насочени към превенция на проявите на агресия от страна на спортните фенове и най-вече на най-яростните представители на футболните агитки.

Инициативата е съвместна между СДВР и Регионалното управление по образование (РУО) в София.

До момента в нея са се включили 20 - 30 школа, но записванията продължават и другите училища все още имат възможност да се присъединят, обясни пред “Монитор” Марияна Стоилова от РУО-София.

В обученията участват гимназисти, сред които има членове на спортни фен групи, както и деца от прогимназията.

Така инспекторите от СДВР говорят за правилата на поведение по време на мач например, които изключват злоупотреба с алкохол или дрога, сбивания, вадене на ножове, хвърляне на бомби, чупене на седалки, излизане на стадиона и др. “Футболното хулиганство безпокои цялото общество. Всеки един родител и учител би се притеснил за здравето и живота на децата”, коментира Стоилова.

Въпросните лекции могат да се провеждат в часа на класа или пък ученици от различни класове да се съберат на обща беседа, обясни още Стоилова и добави, че организацията е различна.

4711 са били случаите на агресия в училищата през изтеклата 2016-2017 учебна година, свързани с физическо посегателство и психически тормоз.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2093 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.23 | 10:34

1
Мдааа те учениците се забавляват яко с глупостите които им говорите,а после показват отношението си кум лекциите с изяви по стадионите и по улиците!

Добави коментар

Водещи новини