Майка на 13 деца от Гурково разкри рецептата за сплотено семейство

  • 21 ноември 2017 11:56

  • 29441
  • 2
Майка на 13 деца от Гурково разкри рецептата за сплотено семейство
© БНТ

В Деня на християнското семейство екип на БНТ се срещна с едно многодетно семейство от Гурково. Въпреки всички трудности и лишения Цанка, Георги и техните 13 деца живеят в любов, хармония и уют.

Още от ранни зори в дома на Цанка и Иван Палови е шумно и весело. Децата се приготвят за училище, а по-големите за работа. Единствено в къщата остава Цанка, която се грижи за домакинството с двете най-малки деца - близначките Ивана и Николета. За нея това е реалността и споделя, че се радва на едно сплотено семейство.

Постига се с много обич, с много разбирателство, с много търпение и не знам още с какво - с много, най-вече с много обич и към децата, и един към друг, и уважение - всичко, заяви многодетната майка.

Многодетното семейство живее скромно. Със 700 лева заплата на Иван и 300 лева от детски. Дори не получават надбавки за двете най-малки близначки, тъй като не посещават детска градина. Затова Цанка е категорична, че държавата не прави нищо за подпомагане на многодетните семейства и насърчаване на раждаемостта.

Едва ли някое младо семейство ще се съгласи да има, да гледа толкова деца, да има тази отговорност - то едно е отговорността да можеш да ги опазиш и отгледаш, да са живи и здрави. От друга е финансовата гледна точка, нали. Но едва ли някой ще се съгласи на днешно време, казва Цанка.

Въпреки това семейството не се оплаква и вижда бъдеще за децата си в България. А родителите не пропускат всеки ден да ги учат на най - важните християнски ценности любов, вяра, състрадание и надежда.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
29441 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.23 | 12:30

1
имат толкова много деца според българските разбирания и яловите непокорни българки които са наи добри в германия или австрия където е легализирана......марихуаната

2017.11.24 | 10:47

2
И какво искаше да кажеш,че не разбрах??? Българските разбирания ли са ти проблема,или българките,или законовото положение в изброените от теб държави,или марихуаната,или нещо друго...абе явно проблемите в главата ти са много и са нелечими,но все пак опитай в някоя психиатрия!

Добави коментар

Водещи новини