Таяни удовлетворен от работата с Борисов. Възлагат се големи надежди на европредседателството ни (об

  • 21 ноември 2017 11:33

  • 5217
  • 23
Таяни удовлетворен от работата с Борисов. Възлагат се големи надежди на европредседателството ни (об
© Министерски съвет

В сградата на Министерския съвет се проведе двустранната среща на министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и председателя на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент

Таяни е на работно посещение в България.

Двамата обсъждат задачите и отговорностите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните Балкани.

„България е една от държавите, в която има най-малко евроскептицизъм. Ние сме една от държавите, които можахме да направим разлика от това да сме във Вършавския договор и Съвета за икономическа взаимопомощ и да сме в ЕС. Това беше един осъзнат избор и не случайно българският народ продължава да вярва в ЕС“, заяви премиерът.

„Вие сте представители на волята на всички европейски народи, бидейки в ЕП. Още веднъж с радост и уважение – добре дошли в България. Добре дошли сте да окажете помощ за предстоящите месеци на Българското председателство, защото искаме да помогнем, макар и със скромните си възможности, по основни теми да придвижим Съюза напред“, добави Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Оптимист съм за българското председателство и с подкрепата на ЕП съм убеден, че ще е полезно за всички", каза на пресконференция министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г след пленарното заседание между членовете на българското правителство и делегацията, водена от председателя на ЕП Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент, предаде репортер на novini.bg „Чуха се много мнения. Декларираха се много политики, но мисля, че във всеки един момент Българското председателство може да отговори на предизвикателствата. Оптимист съм и с подкрепата на ЕП съм убеден, че може да е полезно за всички нас председателството на България“, каза още Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

"Общата ни цел е дадем конкретни отговори на половин милиард европейски граждани", заяви на пресконференцията председателят на ЕП Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент. "Срещата беше много ползотворна по теми, които вълнуват нашите граждани и европейските народи. Общата цел е дадем конкретни отговори на половин милиард европейски граждани. Разговаряхме по защитата на външните граници, борбата срещу тероризма и икономическия растеж с акцент върху цифровизацията. По повечето въпроси имаше съгласие", заяви Таяни. "Ние сме готови да работим с Българското председателство. Получихме отговор по всички въпроси. Всички ние сме се съгласни, че е необходимо да работим много активно и ангажирано в тази част на Европа, в която има страни кандидатки, в район, който е приоритетен. Съгласен съм с министър-председателя, че има нужда от допълнителен ангажимент. Разговаряхме за инициативите на ЕП. Удовлетворен съм от началото на работата, която ще се води през първите 6 месеца на следващата година. За ЕС и парламента ситуацията на Балканите е приоритет. Ангажирани сме за укрепването на връзките, перспективата за присъединяването на някои страни“, коментира Таяни. По думите му Черна гора предприема сериозни стъпки към присъединяването. „В началото на следващата година ще бъда в Сърбия, Косово, Босна и Херцеговина, за да отправя сигнал за нашето внимание“, каза още Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент.

 

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
5217 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
КАКА КУРИ КРАДЛИВАТА КУРВА комунистическа

2017.11.22 | 08:43

22
БОЙКО МА ИБА ВЪВ ГЪЗЪ ЩЕ ГО ИЗКАЖА НА др ПУТИН
ДА, АМА НЕ!

2017.11.22 | 08:43

23
Таяни доволен- българите НЕ! Нито от дясното БКП-ГЕРБ, нито от лявото БКП-БСП! ВЕЧЕ сме последни в ЕС!ВЕЧЕ безнадеждно ДАЛЕЧЕ ЗАД Румъния!
БЪЛГАРИТЕ РАБОТЯТ НА ЗАПАД НЕ ВЪВ руска КОЧИНА

2017.11.22 | 08:42

21
ЗАЩО ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ КАРА ЗАПАДНИ МАШИНИ А НЕ руски БРАКМИ ?????????????????????????????????????
Руснак

2017.11.22 | 05:49

11
Че кой кара руски таралясници никой нормален човек по света
комунистите ИЗБИХА 50 000 ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ ЗАЩО ????

2017.11.22 | 08:42

20
?????????????????????????????????????????????????
гошо

2017.11.22 | 08:42

19
А бе друго си е Берлускони да ти прати за рождения ден Ел Макферсън.Тоя италианец е дърт и за нищо не става,дори с кмета на Симитли не може да се мери.

2017.11.22 | 08:42

18
СЛАВА НА ГЕРБ, СЛАВА НА ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ, СЛАВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! ДОЛУ СОЦИАЛИЗМА И ДЖИХАДИЗМА!
СЛАВА НА САЩ ЧЕ НИ ОСВОБОДИХА ОТ сесесре !!!!!!!!!

2017.11.22 | 08:42

17
БЪЛГАРИТЕ КАРАТ ЗАПАДНИ КОЛИ НОСЯТ АМЕРИКАНСКИ ДЪНКИ ГЛЕДАТ ЯПОНСКИ ТЕЛЕВИЗОРИ А ШЕПА ПРОДАЖНИ ПЕДАЛИ рубладжий РЕВЪТ ЗА руската КОЧИНА ЗАЩО ЛИ ?????????????????????????????????????????????????

2017.11.22 | 08:42

16
ЕС ни псува на майка, удовлетворително.

2017.11.22 | 08:42

15
И децата разбраха, че сме нежелани в ЕС с тая СДС-корупция и бедност.
Мт Гонгаж

2017.11.22 | 08:42

14
Таяни е Копи пейст на Батето.

2017.11.22 | 08:42

13
Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научил тоя дърт комуняга Борисов !!! Вижте го как се прегръща с тоя както едно време бай Тошо се прегръщаше с Брежнев !!!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини