Андрей Райчев: Борисов знае как да прави заден без да губи електорат

  • 21 ноември 2017 08:36

  • 4822
  • 1
Андрей Райчев: Борисов знае как да прави заден без да губи електорат
©

Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в направи така, че Веселин Марешки да стане шеф на Бойко Борисов”, Това заяви социологът Андрей Райчев по повод последните политически скандали около оставката на председателя на парламента.

След като миналата седмица Главчев подаде оставка като шеф на Народно събрание след скандал с опозицията. Той изгони от зала лидера на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, поради което левицата взе решение да бойкотира заседанията докато Главчев не подаде оставка.

„Главчев извърши нещо без да съзнава. Първо е европейската реакция – няма парламент без опозиция. Второто, ако сте на мястото на Борисов, какво предпочитате – Нинова като колега или Марешки като началник? Защото Главчев постави Борисов пред този избор”, смята Райчев. По думите му по-добре е Борисов да има колега, който да бъде много активен и опозиционно страшен, отколкото БСП и ДПС да излязат от парламента и така Марешки да взима решение дали да заседава парламента или не.

„Тук беше застрашено самото провеждане на заседанията. Те наистина бяха тръгнали да правят Марешки началник. Това Главчев му го сервира на своя премиер една сутрин – естествено, че ще го изгони”, допълни още Райчев.

„Борисов разви една техника, за която може само да му завиждат – знае как да прави заден без да губи електорат”, коментира още Райчев. По думите му изборът на Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на за председател на Народното събрание е странен. „Този пост е трудно място и не толкова защото трябва да си много умен или културен, но защото там се иска да те уважава опозицията. Тя е драка, тя е боец”, коментира Райчев.

Според него този скандал е дошъл в много неподходящ момент за правителството на Борисов, точно когато у нас политическата ситуация трябва да бъде спокойна преди европейското председателство. „Борисов не можа да постигне мир между опозиция и управляващи за по време на председателството. Опозицията няма да му осигури тези шест месеца тишина”, категоричен е Райчев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4822 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Николай Валюев

2017.11.22 | 22:00

1
Андрюша .уйчев, върви си вземи заплатата от руско-еврейското посолство. Грязник презрян.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини