Жителите на Завет спасиха пожарната си

  • 21 ноември 2017 06:48

  • 2000
  • 0
Жителите на Завет спасиха пожарната си
© Novini.bg (архив)

Участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в град Завет няма да бъде закрита. Това е заявил директорът на ГД УПБЗНУ главен комисар Николай Николов в телефонен разговор с Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

Разговорът е следствие от връчената вчера на Областния управител подписка срещу закриването на местната пожарна, в която са се включили над 1000 жители на община Завет. Представители на Организационния комитет заявили, че подписката продължава, тъй като местните хора са притеснени за своето здраве и сигурност и смятат, че ако при инцидент пожарна кола пристига от друг регион, тя ще се забави и ефективността й ще е по-ниска.

В разговора си с Хюсмен обаче главен комисар Николов е уверил, че участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в Завет ще продължи да функционира. Това ще стане въз основа на изменение на нормативната база, което до дни ще бъде внесено в Народното събрание, допълват от областната администрация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини