Над 1000 души са се обявили против закриването на пожарната служба в гр. Завет

  • 20 ноември 2017 20:34

  • 2928
  • 1
Над 1000 души са се обявили против закриването на пожарната служба в гр. Завет
© Булфото (архив)

Над 1000 души са се обявили против закриването на участъковата служба за противопожарна безопасност и защита на населението в гр. Завет.

Днес представители на Организационен комитет връчиха на областния управител на Разград Гюнай Хюсмен подписка и писмо с аргументи в подкрепа на необходимостта от запазване на структурата на пожарната. Това съобщиха от областната администрация.
Местните хора смятат, че ако пожарната служба бъде закрита, ще възникне сериозна опасност за живота и здравето на населението в общината, опазването на сградния фонд, на селкостопанската реколта, животните във фермите, горските и ловно стопанство "Воден", както и оборудването на детски градини, училища и предприятия.

Жителите на община Завет имат намерение да преминат към протести и активно гражданско неподчинение, ако пожарната служба в Завет бъде закрита. Освен до Областния управител писмото и подписката са адресирани и до председателя на Народното събрание, министър-председателя и министъра на вътрешните работи. Областният управител Гюнай Хюсмен пое ангажимент да придвижи документация към следващите инстанции, допълват от държавната институция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2928 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
роб на влаЗта

2017.11.21 | 06:47

1
Има решение : Направете си частна пожарна или плащайте заплатите и подръжката на тази .На 1000ч.пожарна с 15пожарникая ами в един квартал с 300 000души -300пожарни с 4500пожарникаря ли ще оставят ...

Добави коментар

Водещи новини