Аржентинската подводница е претърпяла авария, преди да загуби връзка с базата

  • 20 ноември 2017 19:44

  • 20477
  • 0
Аржентинската подводница е претърпяла авария, преди да загуби връзка с базата
© pixabay.com (архив)

Аржентинската военна подводница "Сан Хуан" е сигнализирала за авария в сряда, при последния си разговор с военноморската база "Мар дел плата", предаде БТА, цитирайки АФП.

"Плавателният съд изплува на повърхността и съобщи за повреда, след което курсът бе сменен към "Мар дел плата", съобщи на пресконференция командирът на базата Габриел Галеаси. Седемте обаждания в събота до аржентински военноморски бази не са били направени от изчезналата подводница с 44 души на борда, каза говорителят на военноморските сили на Аржентина Енрике Балби. "Получихме доклад от фирмата, която анализира сигналите от седем опита за обаждане, направени в събота. Те не съвпадат със сателитния телефон на подводницата", заяви Балби на пресконференция.

Първоначално се смяташе, че екипажът на плавателния съд опитва да установи контакт, отбелязва АП. "Все още нямаме връзка" с нея, каза Балби. "Днес стават пет дни, откакто загубихме контакт с подводницата". Издирването продължава в зона с 300 километра диаметър край бреговете на Аржентина.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
20477 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини