Самоуби се дъщерята на Бате Николай

  • 20 ноември 2017 19:26

  • 113927
  • 12
Самоуби се дъщерята на Бате Николай
© Булфото

"Надето се прибра в четвъртък от Париж за няколко дни. Бях взел вино и дойдох от Вакарел с влака да се видим и да си говорим хубави неща. Отворих вратата на тоалетната и я намерих... беше сложила въжето на шията си и беше усмихната."

С тези думи през сълзи сподели мъката си Бате Николай пред в. "България днес".

Съкрушен от болка, актьорът сподели, че в момента чака синът си Стефан да дойде от Париж за поклонението, което най-вероятно ще бъде във вторник. "Милото ми детенце, оставило ми беше предсмъртно писмо. Толкова красиво го беше написало... Искаше да ми каже, че не се чувствала достатъчно професионално реализирана и затова слага край на живота си. Тя, дето е професорка в Париж по нещо свързано с осветлението, тук у нас нямаме такава специалност. Изключително лъчезарна, нищо в поведението й не показваше, че тя явно отдавна е мислела да направи това. Накрая завърши с думите: "Обичам те, татко. Теб най-много. Ще те чакам там, при моя Бог!", ридаеше по телефона Бате Николай. В писмото, което красивата Надежда е оставила до баща си, има и списък от повече от 10 нейни приятели, които иска да я изпратят в последния й път. "Толкова красиво го е написала, сякаш е мислено отдавна", тъжен е актьорът.

Самият той никога не е преживявал толкова перипети, колкото през тази 2017 година. "Тази година наистина беше като прокоба за мен. Само за последните три месеца преживях два пъти кома. Веднъж заради куче, после обирджия и автомобил ме блъсна, но моето не е нищо. Не пожелавам на никого да му се случи най-лошото - детето да си отиде преди него. Няма по-голяма болка от тази", категоричен е актьорът.

Въпреки болката 77-годишният Бате Николай се надява детенцето му да е на по-добро място, защото и той вярва в това. "През тези последни дни мога да разкажа, че и аз видях тунела. Това е една магнитна енергия, която те вдига на космическо разстояние нагоре. Като стигнах там, си казах, че това е Господ. И изведнъж... рязко паднах надолу. После се събудих и докторката каза, че съм добре и могат да ме изпишат", разказа ни Николаев. Видението му и преживяното преди години, когато е дете, му дават основание да мисли, че съществува живот и след смъртта. "Когато умря баща ми, майка два пъти седмично ни водеше на гроба на татко. И почваше тихо да си говори с него, да му разказва проблемите си, как със 70 лева гледа две деца. Ние с брат ми стояхме онемели - сякаш говореше с татко по невидим телефон. Оттогава аз усетих, че има връзка с мъртвите, че те съществуват и вярвам в това", каза Бате Николай.

Клоунът Коко дава всичките си пари за болница, в която ще лекува деца. "Имам шест деца - мои и осиновени. На всички давам цялото си сърце", казва актьорът

Актьорът има четири деца от различни жени, затова се виждат рядко заедно. Голямата - Деница, е бивша стюардеса и има два козметични салона в София. Малката Надежда бе завършила педагогика и дълго време работеше в компютърна фирма. По-късно тя замина при брат си Стефан във Франция, където той е доста популярен. Прави успешна кариера като художник авангардист. Завършил е Френската академия по изкуствата с отличие. Стефан е момчето, което преди години баба Ванга спасява с кръв от 40 костенурки от левкемия. "Смени му кръвта. Тази жена, каквото ми е казала, случило се е. Имахме много силна връзка с нея, дори й посветих една книга". В момента Бате Николай продължава да събира пари за клиника, в която ще се лекуват любимите му малки паценти. "За тях ще продължавам да се боря с живота. Трябва да се помага, това е смисълът", завърши през сълзи Николай Николаев, по-известен като клоуна Бате Николай.

Преди пет месеца през юни колежката на Бате Николай - Мариана Аламанчева, също загуби дъщеря си Зори, която се самоуби. Момичето не може да преглътне мизерията, в която живее, и факта, че се чувствала нереализирана в това, което прави. "Горката тя, още не може да се съвземе. Двамата бяхме повече от 13 години заедно на екрана със "Захарно петле". Хиляди деца от цялата страна минаха през това предаване, а сега и двамата имаме една и съща участ, какво става, Господи, какво става с децата ни", плаче актьорът.

Последвайте канала на

Novini.bg
113927 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
Алекс2

2018.03.11 | 20:31

6
Не съм чел Библията.Но не съдете...Господ също не е съдия много повече е !

2018.04.20 | 02:18

12
Акекс2, като прочетеш Библията, и опиташ Господ, тогава може да обясняваш какъв е Той! Любов е, но и огън пояждащ за беззаконниците, които Го отхвърлят! Милостив но и справедлив!
12345678

2017.11.22 | 00:10

3
Има ГОСПОД Малинко, като не спазваш законите МУ гориш!!!!!! Така пише в БИБЛИЯТА, безбожнико!!! ТОЙ бди над тези, които са приели да са Негови!!!4 деца от различни жени не е Божията съвършена воля!Проклятие е да надживееш децата си!
12345678

2018.04.19 | 00:16

11
Като гледам минусите, разбирам защо БГ-то е на това положение! Безбожен народ, непознаващ Господа и Неговите пътища сам се затрива, а после реве че Той ги е оставил! Не, вие сте Го оставили и пренебрегвате законите Му и затова присъдите Му са праведни за вас!
12345678

2018.04.19 | 00:15

10
Аз не съдя, просто изявявам какво пише в Божието Слово-Билията! ПИСАНО Е...! Като не спазваш... гориш! Не зависи от мен, а е закон Божи!!! Ясно ли е комунделски безбожници!!!
...

2018.04.19 | 00:14

9
А ти кой/коя си да съдиш?

2018.04.19 | 00:13

8
Четири деца от различни жени. Майко мила тоя си е бил курварин долен цял живот и после се чуди защо само гадости му се случват. Тъпанар!
Лили

2018.03.11 | 20:31

7
Не съдете така човека. По-голяма загуба за един родител няма. Да почива в мир горкото дете, а на бате Николай , Господ сили да даде.

2017.11.21 | 23:03

2
ПСИХИРАЛИ СА Я МРЪСНИТЕ КОПИЛЕТА КОЛЕГИ В ПАРИЖ НАЙ-ВЕРОЯТНО.
777

2018.03.07 | 09:29

5
- Не се чудете бе хора, четете си БИБЛИЯТА! В нея са изяснени всички трескави въпроси за смисъла на човешкия живот! "Слушайте словото ГОСПОДНО! Защото ГОСПОД има съд с жителите на земята, понеже няма вярност и няма милост, и няма знание за Бога по земята"! - ЗАТОВА: "Людете Ми
ILIYAN NEDEV

2017.11.28 | 10:33

4
MOITE NAI ISKRENI SABOLEZNOVANIA!MIR NA DUSHATA I!

2017.11.21 | 22:52

1
тоя е шибал и за умрелите гнусен развратник

Добави коментар

Водещи новини