Валери Симеонов: Кабинетът не е застрашен, но диалогът в коалицията трябва да се поправи

  • 20 ноември 2017 19:10

  • 5854
  • 7
Валери Симеонов: Кабинетът не е застрашен, но диалогът в коалицията трябва да се поправи
©

Не съм осъден за нищо. В момента обжалвам присъдата на Окръжен съд - Бургас. Няма такова нещо като реч на омразата. Това са инсуниации на ДПС, които използват само езика на любовта. Ще изчакам решението на втора инстанция и тогава ще коментирам.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16. "Има хора, на които преча. Това са политически противници. Те се опитват да ме удавят в капка вода, но няма да успеят. Гледах филма на Елена Йончева. За оградата съдената е именно тя, а не аз. Тя изнесе поверетилна информация и документи. За едно съм съгласен с нея - там има корупционни схеми. Те са на ниско ниво. Онзи ден и вчера бях по границата. Винаги говоря с войниците. Те ми споделиха, че когато ги пращат наряд никога не са заедно с гранични полицаи. Граничните полицаи си патрулират сами. Това не ми харесва. Всичко друго във филма беше политическа пропаганда от късния социализъм. Аз продължавам да твърдя, че това е великата българска ограда", категоричен беше Симеонов.

"Ние сме коалиционно правителство. Не винаги обаче се чува нашето мнение. Говоря са смяната на кадри. Оставката на Димитър Главчев беше голяма изненада. В четвъртък коментирахме темата на коалиционния съвет и никой не спомена думата оставка. Всички оставки са въпрос на личен избор, но те трябва да бъдат съгласувани, особено когато говорим за качествени хора и хора с достойнство.  Така, с тези оставки, няма да се укроти опозицията. Корнелия Нинова играе ролята на джихадистка, която е препасана с експлозиви и държи бутона. В една коалиция трябва да бъдеш информиран. Редно е големите въпроси да бъдат обсъждани. В момента изказвам личната си позиция. Днес се видях с Волен Сидеров и Красимир Каракачанов. Разбрахме се днес да бъда по-обран и както виждате съм такъв. Тази коалиция трябва да продължи да работи, да постига успехи и да има диалог. Решението е на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на ГЕРБ. Те трябва да решат как да продължи управлението на държавата. За мен на първо място е България. Нямат значение вътрешните отношение. Г-н Борисов трябва да реши, но за мен България не се нуждае от предсрочни избори. Това ще е вредно за държавата, защото коалицията работи и постига успехи. Предпочитам всеки ден да имаме скандали пред възможността на власт да се върнат БСП и ДПС. Кабинетът не е застрашен, но диалогът вътре в коалицията трябва да се поправи", обяви вицепремиерът.

"Дай Боже да се направи втори лифт на Банско. Днес проведохме нормален диалог. В крайна сметка предстои предоставяне на информация на еколозите, които я поискаха. Най-важното е финансовата прогноза за следващата година. При строежа на лифта няама да се наруши екоравновесието. За едно изсечено дърво, ще се заседят десет нови. Малко ме дразни самодейното държание на Николина Ангелкова. Тя не зачита мнението на премиера и на вицепремиера за преместваемите обекти по морето", каза Симеонов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5854 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Алекс2

2017.11.30 | 11:40

6
Много е прав ! Ако паднат идва БСП и ДПС ! Аааааа мерси !
Все тая!

2017.11.30 | 11:40

7
Всичките са московски мекерета! И лявото БКП-БСП, И дясното БКП-ГЕРБ, и ДС-ДПС и ДС-Патриоти!
САМО ГЕРБ И ОП!

2017.11.30 | 11:40

5
БРАВО ВАЛЕРИ, ХАРЕСВАШ МИ!

2017.11.30 | 11:40

4
Вържи комунистите за да е мирна държавата.
todorov

2017.11.30 | 11:40

3
BOKLUK PREDATEL NA BALGARIQ

2017.11.30 | 11:40

2
Мръсни предатели ! Целувайте задника на Борисов само и само да сте на власт !!!! Патриот е --щом е за парата продава си душата, продава си жената , продава си децата . Христо Ботев !!!!!!
Гост

2017.11.21 | 15:18

1
А влезлите в сила решения защо не коментира?!

Добави коментар

Водещи новини