Tежки фрактури и разкъсване на вътрешни органи след катастрофата на пътя Шумен-Силистра

  • 20 ноември 2017 18:57

  • 5990
  • 0
Tежки фрактури и разкъсване на вътрешни органи след катастрофата  на пътя Шумен-Силистра
©

Четирима ранени при катастрофата на пътя Шумен-Силистра в района на село Венец са хоспитализирани в шуменската болница, съобщи за Радио „Фокус“-Шумен д-р Атанас Атанасов, изп. директор на МБАЛ-Шумен.

„Дете е прието със сътресение на мозъка, с комоцио, жена е с тежка фрактура на долен крайник, най-вероятно - и бедро, и подбедрица, сега се разчитат графиите, тя има и фрактура на черепа, но водещо е фрактурата на крайниците, с голяма кръвозагуба“, каза д-р Атанасов. Приети са и още двама души - мъж и жена, които са с разкъсване на вътрешни коремни органи.

„Жената вече е в операционна и се оперира, за операция се подготвя и мъжът, ще му бъде извършено кръвопреливане“, посочи д-р Атанасов. Той посочи, че по принцип има опасност за живота на пострадалите, докато не приключат оперативните интервенции и първоначалните реанимационни мероприятия. „Към момента пострадалите са стабилизирани и към момента пряка опасност няма, но тези неща се развиват много динамично и всичко е възможно, утре сутрин ще имаме по-ясна прогноза“, коментира д-р Атанасов. Той заяви, че медицинските екипи работят, повикани са и тези, които не са били на разположение, за да могат двете операционни зали по спешност да работят в момента и да има опция за поемане и на нови случаи, при необходимост.
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини