Екатерина Захариева разговаря с Мишел Барние

  • 20 ноември 2017 17:00

  • 1144
  • 2
Екатерина Захариева разговаря с Мишел Барние
© МВнР

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на се срещна днес с Мишел Барние, главен преговарящ на ЕК по оттеглянето на Великобритания от ЕС. Разговорът се състоя в Брюксел в рамките на нейното работно посещение за участие в заседание на Съвет „Общи въпроси“, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на и Мишел Барние обсъдиха хода на преговорите с Обединеното кралство. Българският първи дипломат потвърди пълната подкрепа за работата на главния преговарящ и изрази увереността си, че следваният от него подход е в интерес на Съюза. За България първостепенен приоритет в първата фаза на преговорите са правата на гражданите и уреждането на финансовите задължения на Обединеното кралство към ЕС при изпълнение на всички поети ангажименти.

Двете страни дискутираха и предстоящата през декември визита на Барние в София в контекста на подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС. Българското правителство е напълно готово да поеме своите отговорности в рамките на институционалния механизъм по чл. 50, заяви министър Захариева. Запазването на единството на 27-те държави-членки е важна задача на председателство, подчерта тя.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1144 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.11.20 | 17:47

2
Що плаши човека това седедарско бостанско плашило.
Мдаа...

2017.11.20 | 17:29

1
Разговаряли са за български шевици и бродерии! У нас пък лявото БКП-БСП и дясното БКП-ГЕРБ се надцакват за златни пръсти! Едни и същи ДС Патриотични и при Орешарски, и при Борисов-3! Московски мекерета!

Добави коментар

Водещи новини