Укрепват с пари от МРРБ блока-убиец в Русе (снимки)

  • 20 ноември 2017 15:23

  • 1801
  • 5
Укрепват с пари от МРРБ блока-убиец в Русе (снимки)
© ГЕРБ

МРРБ отпуска средства за проектиране на укрепването и санирането на блок "Русия" в Русе. Това обяви по време на среща с представители на етажната собственост днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е. За първи път у нас се прави подобен ход за многоетажна жилищна сграда.

Снимка:ГЕРБ

На срещата присъстваха още народните представители от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Андриан Райков, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, неговите заместници Димитър Наков и Страхил Карапчански, главният архитект на Община Русе Живка Бучуковска.

Кметът Стоилов обясни на радостните жители на блока, че Общината ще изготви цялостен проект с конкретни мерки за конструктивно укрепване и енергийна ефективност, както и допълнителни мерки. Ще се направи възлагане в кратки срокове - до пролетта на идната година. Тогава ще се пристъпи към избор на изпълнител. Сумата, която ще е нужна за пълното завършване на блока в района на Автогара Юг надхвърля 3 пъти повече санирането, ако бе направено само то. Пламен Стоилов смята, че в реален срок април или май може да започне строителството. Той благодари на министъра за допускането изпълнението на пилотния проект в града ни, а той може да послужи и като модел за подобни укрепвания в Русе. "Това е грижата на държавата, грижата на МРРБ и лично на министъра на тези хора, които сами не могат да си решат проблема", подчерта кметът.

Снимка:ГЕРБ

Министър Нанков обеща, че ще дойде и трети път догодина за церемонията по откриването на блока след завършване на работата там.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1801 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Глупости!

2017.11.22 | 15:44

5
Блок-убиец НЯМА! Убиец е не пушката, а СТРЕЛЕЦЪТ! Убийци са некадърниците от лявото БКП-БСП и дясното БКП-ГЕРБ!
докато направят планът

2017.11.22 | 15:43

4
и ГРОБ няма да ги има.

2017.11.22 | 15:43

3
Просто сменете името русия, и всичко ще бъде наред.
ппп

2017.11.20 | 20:34

2
Не мога да разбера защо хората в блоковете чакат все някой друг да им оправи блока, този който е на последния етаж да оправи покрива, щот на другите не им течало, или този на първия етаж да оправи мазите, защото на горните не им пречи и т.н. Когато един човек има къща, той си пла

2017.11.20 | 18:26

1
А седесарското Министерство на образованието финансира с парите за учебници кеч-бой по медиите.

Добави коментар

Водещи новини