Военноморското училище ще получава данни от сателит на Европейската космическа агенция

  • 20 ноември 2017 14:55

  • 2193
  • 1
Военноморското училище ще получава данни от сателит на Европейската космическа агенция
©

Висшето военноморско училище (ВВМУ) във Варна ще получава информация от сателита Sentinel на Европейската космическа агенция, съобщи днес зам.-началникът по учебната и научна дейност на университета кап. I ранг проф. Калин Калинов.

Достъпът до данните ще бъде на база договор, който предстои да бъде сключен между двете институции. Целта е да се прави сравнение между информацията от снимките на сателита и радиолокационните системи, обясни Калинов.

Българската морска академия получава правото на достъп до информацията безвъзмездно.

Калинов представи и нов проект, финансиран с над 620 хиляди лева по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", който училището ще реализира до края на 2018 година. Той е насочен към привличането на млади хора, които да работят върху научни изследвания. Проектът ще даде възможност на около 45 докторанти, постдокторанти и учени да получат допълнителни знания как се разработват проекти и се защитава интелектуална собственост. Освен това те ще имат възможност да участват в международни конференции за сметка на академията, да публикуват постиженията си, както и да ползват услугите на консултанти в различни сфери.

Калинов уточни, че основните направления, по които ще работят учените, са информационните и комуникационни технологии, киберсигурността, космическите изследвания, симулации и моделиране.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2193 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Красимира Ромеова Кръстева

2018.01.09 | 08:22

1
От 5 години съм 24/7 под сателитно наблюдение и психически терор с гласове. Хората, които ме малтретират искат да ме самоубият на село при баба ми под предтекст, че съм по - тъпа от тях. По-долу ще видите част от тях. Бивши съученици, колеги...Като цяло се опитват да ме убият. https:

Добави коментар

Водещи новини