Франция иска Германия да остане стабилна и силна

  • 20 ноември 2017 14:46

  • 957
  • 1
Франция иска Германия да остане стабилна и силна
© Pixabay

Франция иска Германия, където канцлерката Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се е изправена пред безпрецедентна политическа криза, да остане силен и стабилен партньор, "за да напредваме заедно", се казва в изявление на Елисейския дворец, цитирано от Франс прес и Ройтерс, предаде БТА.

"Ставащото само засилва необходимостта за Франция да предлага, да поема инициативата, да работи по амбициозен европейски проект, който ще осъществим с германския си партньор", се посочва в текста.

Говорител на британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в заяви, че не му е известно в британското правителство да има свързани с Брекзита безпокойства след неуспеха на преговорите за съставяне на тристранна коалиция в Германия.

"Не ми е известно да има безпокойства. Ставащото засяга Германия и политиците в Германия", каза говорителят в отговор на въпрос дали британският премиер се тревожи, че политическата криза в Германия може да се отрази на договарянето на споразумение за Брекзита.

Последвайте канала на

Десислава Станева
957 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.21 | 15:31

1
Не думай!

Добави коментар

Водещи новини