Единайсетокласник от Математическата гимназия в Пловдив спечели конкурс за лого на иновативните учил

  • 20 ноември 2017 14:05

  • 2293
  • 0
Единайсетокласник от Математическата гимназия в Пловдив спечели конкурс за лого на иновативните учил
©

Единадесетокласникът от Математическа гимназия „Акад. М. Попов“ в Пловдив Слави Калоферов спечели конкурса за лого на иновативните училища в България. Надпреварата се проведе между 16 октомври и 2 ноември 2017 г. В нея се включиха 89 учители и ученици от цялата страна, които дадоха общо 107 предложения.

Изискването към проектите беше логото да отразява четирите вида елементи на иновативния процес - въвеждане на иновативни елементи по отношение на организацията и/или съдържанието на обучението, организиране по нов или усъвършенстван начин на управлението, обучението и образователната среда, използване на нови методи на преподаване и разработване по нов начин на учебно съдържание, учебни програми и учебни планове.

Членовете на Комисията за иновативните училища прегледаха и оцениха проектите и класираха на първо място Слави Калоферов, чието лого символизира четящия човек.

„Книгата в него е "хибрид" между традиционния й вариант и вид компютърна мрежа, която се свързва с технологиите, иновациите и връзките. Технологичните устройства ще бъдат неделима част от обучението. Цялата книга е обединение на съществуващата система и нововъведенията в образованието”, сподели победителят в конкурса.

По думите му синият цвят символизира мъдростта, увереността, интелигентността и истината. Оранжево-жълтото олицетворява ентусиазма, успеха и насърчаването. Единадесетокласникът разбрал за конкурса от свой учител. Включил се, защото искал да участва в състезания, свързани с изучаваната от него професия – компютърна графика. „Когато разработвам проекти научавам нови неща за дизайна и трупам опит“, разказа още ученикът.

Той ще получи награди от Министерството на образованието и науката и Центъра за творческо обучение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2293 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини