Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни

  • 20 ноември 2017 12:31

  • 1426
  • 1
Бойко Борисов ще се срещне с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще се срещне утре, 21 ноември, с председателя на Европейския парламент Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Двамата ще обсъдят задачите и отговорностите по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, ключови теми за бъдещето на Европа, както и европейската перспектива и свързаността на държавите от Западните Балкани.

След разговора между министър-председателя и председателя на ЕП ще се състои среща между членовете на правителството и делегацията, водена от Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент. Той ще бъде придружаван от генералния секретар на ЕП Клаус Веле, председателите на политическите групи в ЕП и други делегати. Работното посещение на Антонио ТаяниАнтонио Таяни Антонио Таяни – италиански политик, от януари 2017 г. председател на Европейския парламент в София е традиционно за всяко ротационно председателство на Съвета на Европейския съюз.

Премиерът Борисов и председателят на Европарламента Таяни ще дадат съвместна пресконференция в Гранитна зала на Министерския съвет след края на срещата между Председателския съвет на ЕП и българското правителство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1426 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тиква от Банкя!

2017.11.21 | 17:04

1
За да даде малко мозък на европейците, че Борисов има в излишък! Вече сме далеч зад Румъния по доходи и правосъдие!

Добави коментар

Водещи новини