Отслужиха панихида в памет на загиналите перничани в катастрофата край с. Микре

  • 20 ноември 2017 10:52

  • 1132
  • 0
Отслужиха панихида в памет на загиналите перничани в катастрофата край с. Микре
© Pixabay

Панихида в памет на загиналите девет перничани при катастрофата край с. Микре в петък бе отслужена в централния пернишки храм "Св. Иван Рилски". Погребален камбанен звън в 9 ч. огласи централния площад в Перник. Камбаните на черквата "Св.Иван Рилски" ще бият отново траурно в 12.00ч.

Днес ще бъдат погребани и деветимата загинали. Отменени са всички увеселителни мероприятия, тържества и весели ритуали за периода от 8 до 24 ч. На територията на общината националните и общински знамена са спуснати наполовина.

Веднага щом разбрахме за трагедията се включихме и се опитваме да помогнем - първо с отношение, да бъдем до тях, заяви кметът Вяра Церовска, цитирана от БТА. Тя припомни, че в ловешката болница е заварила пострадалите преди да бъдат транспортирани. По думите на Церовска вчера следобед мъртвите тела са били превозени в Перник от местните траурни агенции. Погребенията са финансирани от община Перник, отделно е отпусната помощ от по 325 лв. на семействата на загиналите, която ще получат до края на седмицата. В Перник днес е ден на траур.

Днес ще бъде открита банкова сметка през БЧК в помощ на пострадалите семейства, която ще бъде огласена чрез медиите, каза още Церовска.

Катастрофиралият автобус има застраховка "Злополука", която ще поеме обезщетението към всички пострали, заявиха от Браншовия съюз за стопанска инициатива в транспорта.

Собственикът на "Ви - Ем" ЕООД Юлиян Борисов, който също присъстваше на панихидата заяви, че е съкрушен.

От пернишката организация на Съюза на слепите са заминали на обучение в Дряново в сряда, били са там два дни и в петък са се прибирали към Перник.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини