Антоний Гълъбов: БСП налага темите си хаотично, резултат от тях няма

  • 20 ноември 2017 08:29

  • 2173
  • 3
Антоний Гълъбов: БСП налага темите си хаотично, резултат от тях няма
© БНТ

Преди оставката на Главчев БСП дълго търсеше конфликт. Конфронтационната линия е улица без изход и това не подпомага парламентарната дейност, каза в сутрешния блок на БНТ политологът Антоний Гълъбов.

През последните месеци БСП отвори толкова теми и не завърши нито една от тях, че в момента едва ли някой е наясно какво иска да постигне левицата. Темите се налагат хаотично и резултат от тях няма, посочи Гълъбов. Премиерът Борисов направи всичко, за да успокои политическия тон. Големият въпрос е в момента е дали това усилие към умиротворяване и рационализиране на политическия живот ще бъде подкрепено или не, тъй като се наблюдава опит за спъване на европредседателството, каза още Антоний Гълъбов.

Политическият анализатор и съветник на бившия премиер Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на Росен Карадимов заяви, че е нормално политическият дебат да се води в парламента. В една парламентарна държава основният политически сблъсък върви между лидера на опозицията и премиера. Опитът на Борисов да отклони този сблъсък доведе до проблема. Докато между лидера на опозицията и премиера не се състои конструктивен дебат, този проблем ще продължи да се появява, коментира Карадимов по повод ситуацията, довела до оставката на председателя на парламента Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в. За първи път откакто ГЕРБ управлява, имаме истинска опозиция в лицето на БСП, добави той.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2173 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Gost

2018.03.26 | 15:25

3
Mdaa, Rosen Karadimov, biwshiat predsedatel na DKMS ot wremeto na TODOR JIVKOV se izkazwa za balgarskite politici na 21 wek! Brawo na ostanalite w Balgarija Balgari i CESTITO!! Da jivee demokracijata na ruskite prijateli!!!
alexievi

2018.03.26 | 15:25

2
Щом А. Гълъбов го казва, значи БСП са в правилната посока.

2017.11.23 | 18:26

1
ДА БСП И ИСТИНСКТА ОПОЗИЦИЯ

Добави коментар

Водещи новини